petak, 26. siječnja 2018.

Brzinski ukusni kolač s jabukama


Evo  jedan brzinski ,jako jednostavan i ne tako zahtjevan kolač koji će sigurno svi obožavati. Prvim ga jako često jer je nad sve veoma ukusan i brz za pripremu.


Potrebno:

Testo: 250 g glatkog brašna
150 g maslaca
2 kašike šećera
5 kašika mleka
1 jaje, 1 vanilin šećer, 1 prašak za pecivo
1 kašika rendane kore pomorandže


Nadev: 

1 kg kiselkastih jabuka
1 vanilin šećer
3 kašike šećera
5 kašika suvog grožđa
3 kašike mlevenih lešnika ili badema
malo ruma, sok 1 pomorandže

Način pripreme

Za testo, maslac dobro izmrvite sa brašnom, dodajte sve ostale sastojke i zamesite glatko testo koje je odmah spremno za upotrebu.


Za nadev, operite i oljuštite, a zatim ih izrendajte. Tako pripremljene jabuke prodinstajte na laganoj vatri sve dok ne ispari tečnost.



Malo ohladite i dodajte: šećer, suvo grožđe, koje ste prethodno natopili u rumu i iscedili. U to sve dodajte mlevene lešnike i na kraju sok od pomorandže.


Testo podelite u dva dela, jednu polovinu razvaljajte u tepsiju, po tome stavite nadev i pokrijte drugom polovinom testa. Izbockajte viljuškom.


Ubacite u rernu i pecite na 180 C oko pola sata.


Kad je pečeno pospite sa šećerom u prahu u koji možete dodati vanilin šećer.


Izvor.novine.ca

Nema komentara:

Objavi komentar