Kako namirnice i biljke pomažu kao hrana i lijek , brzi i jednostavni recepti,sve što nam priroda nudi na dohvat ruke.
subota, 27. siječnja 2018.
Jelo koje će vaši maleni sigurno zavoljeti - pita od spanaća i praziluka
Ovaj fantastični recept sam nedavno pronašla i zaista me oduševio ,spoj jako zdravih i ukusnih namirnica u bogatoj i za naš organizam jako zdravoj piti.Ako vam djeca ne žele jesti spanać evo prilike kako će ga zavoliti i oduševiti se sa ovom moćnom pitom punom minerala,vitamina i korisnih vlakana a uz to jako jednostavna za pripremiti a podjednako dobra za jelo i topla i hladna....
Potrebno:
- 175 grama brašna
- 90 grama putera
- 2 kašike hladne vode
- zrna pasulja
Fil
- 30 grama putera
- 175 grama praziluka
- 250 grama spanaća
- 2 jajeta
- 150 ml mleka
- 150 ml polumasne pavlake
- 90 grama sira, so i biber
Način pripreme:
Zamesite meko testo od brašna, putera i vode. Zamotajte ga u providnu foliju i stavite u frižider da bi se ohladilo.
Rastanjite testo oklagijom i njime obložite vatrostalnu posudu. Dno testa izbodite viljuškom.
Testo prekrijte folijom, a preko folije rasporedite pasulj.
Posudu stavite u zagrejanu plitku tepsiju i pecite 15-20 minuta u rerni zagrejanoj na 220 stepeni, poslednjih 10 minuta bez folije i pasulja.
Pripremite fil za pitu.
Rastopite puter, dodajte sitno naseckan praziluk i pržite na jakoj vatri oko 5 minuta, tj. dok ne počne da poprima zlatnosmeđu boju.
Dodajte krupno nasečen spanać i pržite oko 2 minuta.
Rasporedite fil po kori od testa.
Izmešajte jaja, mleko, pavlaku i sir, posolite i pobiberite, pa izlijte u koru. Smanjite temperaturu na 180 stepeni i pecite 25 minuta, tj. dok fil ne poprimi zlatnu boju. Pitu možete poslužiti i toplu i hladnu.
Izvor:novine.ca
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar