Ovaj recept me zaista oduševio ,kako brzinom pripreme tako i svojim fantastičnim ukusom, vjerujem da ćete i vi takođe uživati u svakom zalogaju jer je zaista jamiii..
Potrebno:
- 400 gr. mlevene junetine
- 40 gr. sredine od hleba
- 3 čena belog luka
- 2 jaje, so i biber
- 6 kašika ulja
- 2 kašike kisele pavlake
Način pripreme:
Očistite luk, izgnječite ga nožem na dasci i zatim sitno iseckajte. Hleb natopite u vodi, ocedite, pa izmešajte sa mesom, jajetom i lukom da dobijete lepu glatku masu. Posolite, pobiberite i rukom oblikujte veknu. Stavite veknu u pripremljenu vatrostalnu posudu koju ste prethodno podmazali masnoćom.
Prelijte uljem i pecite u rerni na 400 stepeni oko 15 minuta. Izvadite veknicu, premažite pavlakom, a zatim je ponovo vratite u rernu da se peče još dvadesetak minuta.Kada je meso pečeno izvadite iz rerne, malo prohladite, pa tek onda secite na režnjeve. Poslužite sa spanaćem.
Izvor:novine.ca
. |
Nema komentara:
Objavi komentar