nedjelja, 18. veljače 2018.

Volite cheesecake bez pečenja, evo savršenog recepta za vas


Mnogo puta sam se pitala kako napraviti savršeni cheesecake/kolač sa sirom i vrhnjem,probala  puno recepata dok nisam pronašla ovaj, zaista izvrstan, bez pečenja i jako jakoo ukusan, sigurno će se i vama dopasti jer nemožete pogriješiti a užitak je fantastičan...



Potrebno:


  • 220 g mljevenog petit keksa
  • 150 g putera
  • 2 kašike meda
  • 500 g ABC sira
  • 3 dcl vrhnja za šlag
  • 160 g šećera u prahu
  • sok od pola limuna
  • 2 kesice želatine
  • 450 g šumskog voća ili nekog drugog voća po vašoj želji(ja sam koristila višnje)
  • 4 kašike šećera
  • 2 vanilin šećer
  • 1 dcl vode

Priprema:

Puter otopite i sjedinite s keksom i medom. Utisnute u kalup i izravnajte, da izgleda kao biskvit.Na biskvit možete posuti višnje.

ABC sir i šećer u prahu dobro izmiješajte, dodajte ulupano vrhnje za šlag, sok od limuna i otopljenu kesicu želatina. Kremu stavite na podlogu od keksa i lijepo poravnajte. Ostavite u frižider da se krema stisne.


Šumsko voće, šećer, vanilin šećer i vodu stavite na laganu vatru da proključa nekoliko minuta, da voće otpusti sok. Sklonite s vatre, te pažljivo umiješajte jednu kesicu želatina.

Ostavite oko pola sata da se hladi na sobnoj temperaturi. Kada se ohladilo, pažljivo stavite preljev preko kreme od sira. Najbolje bi bilo da se krema prethodno hladila 2-3 sata.

Kada je i preljev gotov, kolač ide na hlađenje, najbolje da ostane preko noći.


Izvor.azra.ba

Nema komentara:

Objavi komentar