subota, 22. rujna 2018.

Lagani pjenasti kolač kojem nećete odoliti - japanski vjetar


Neki vole lagane ,pjenaste torte a da nisu baš tako zahtjevne i komplikovane za pripremu.Današnji recept samim svojim nazivom"japanski vjetar",govori da je zaista lagan kao vjetar ali zato jako ,jakoo ukusan.Ako ste jedan od onih koji uživaju u ovakvim poslasticama,ne čekajte,pripremite ga za tren...



Potrebno:

Za koru:
- 8 belanaca
- 400 g šećera
- sok od 1/2 limuna

Za fil:
- 8 žumanaca
- 8 kašika šećera
- 3 kašike brašna
- 2,5 dcl mleka,
- 250 g maslaca ili margarina,
- 150 g mlevenih prepečenih lešnika,
- 150 g seckanih oraha,
- 2 kesice šlaga

Način pripreme

Belanca, šećer i sok od limuna umutiti u čvrst šne. 

Sipati u pleh obložen papirom za pečenje i staviti u rernu zagrejanu na 150 stepeni da se peče. Kora treba više da se suši nego da se peče. 
Gotovu koru pažljivo istresti iz pleha i iseći po dužini na tri dela.

Za fil, umutiti 4 žumanca sa 4 kašike šećera, pa dodati 3 kašike brašna. 

Masu pomešajte sa 2,5 dl toplog mleka i kuvati na tihoj vatri. 
Skinuti sa ringle i ostaviti sa strane.


Druga 4 žumanca penasto umutiti sa 250 g margarina i 4 kašike šećera, pa pomešati sa filom koji je predhodno skuvan. 

Dobro promešati i podeliti na dva dela. 
U jedan deo staviti lešnike a u drugi orahe. 
Prvu koru nafilovati sa filom od lešnika, drugu filom sa orasima, pa završiti trećom korom.
Tortu ukrasiti sa umućenim šlagom.


Ostavite u frižider da se ohladi a potom servirajte.Prijatno!

Izvor:novine.ca

Nema komentara:

Objavi komentar