Kako namirnice i biljke pomažu kao hrana i lijek , brzi i jednostavni recepti,sve što nam priroda nudi na dohvat ruke.
subota, 22. rujna 2018.
Lagani pjenasti kolač kojem nećete odoliti - japanski vjetar
Neki vole lagane ,pjenaste torte a da nisu baš tako zahtjevne i komplikovane za pripremu.Današnji recept samim svojim nazivom"japanski vjetar",govori da je zaista lagan kao vjetar ali zato jako ,jakoo ukusan.Ako ste jedan od onih koji uživaju u ovakvim poslasticama,ne čekajte,pripremite ga za tren...
Potrebno:
Za koru:
- 8 belanaca
- 400 g šećera
- sok od 1/2 limuna
Za fil:
- 8 žumanaca
- 8 kašika šećera
- 3 kašike brašna
- 2,5 dcl mleka,
- 250 g maslaca ili margarina,
- 150 g mlevenih prepečenih lešnika,
- 150 g seckanih oraha,
- 2 kesice šlaga
Način pripreme
Belanca, šećer i sok od limuna umutiti u čvrst šne.
Sipati u pleh obložen papirom za pečenje i staviti u rernu zagrejanu na 150 stepeni da se peče. Kora treba više da se suši nego da se peče.
Gotovu koru pažljivo istresti iz pleha i iseći po dužini na tri dela.
Za fil, umutiti 4 žumanca sa 4 kašike šećera, pa dodati 3 kašike brašna.
Masu pomešajte sa 2,5 dl toplog mleka i kuvati na tihoj vatri.
Skinuti sa ringle i ostaviti sa strane.
Druga 4 žumanca penasto umutiti sa 250 g margarina i 4 kašike šećera, pa pomešati sa filom koji je predhodno skuvan.
Dobro promešati i podeliti na dva dela.
U jedan deo staviti lešnike a u drugi orahe.
Prvu koru nafilovati sa filom od lešnika, drugu filom sa orasima, pa završiti trećom korom.
Tortu ukrasiti sa umućenim šlagom.
Ostavite u frižider da se ohladi a potom servirajte.Prijatno!
Izvor:novine.ca
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar