Kako namirnice i biljke pomažu kao hrana i lijek , brzi i jednostavni recepti,sve što nam priroda nudi na dohvat ruke.
subota, 22. rujna 2018.
Mirisne i neodoljive bakine štrudle
Ovaj recept će vas sigurno vratiti u djetinjstvo ,na miris bakine kuhinje i slasne ,neodoljive štrudle koje je samo baka znala napraviti.Vratite lijepe trenutke i budite vrhunski majstor uz ovaj jednostavni recept,nadam se da ćete uživati u svakom zalogaju kao nekada uz bakine štrudle...
Potrebno:
- 500 gr brašna
- 1 celo jaje
- 2 žumanca
- 1 šolja ulja
- 1 šolja mleka
- 1 kašika suvog kvasca
- 2 kašike šećera i malo soli
Fil:
- 250 gr šećera
- 3 dcl vode
- 250 gr mlevenih oraha
- mleka
Način pripreme
Kvasac potopiti u mleko, u koje ste dodali malo soli i šećera.
Pomešati brašno, jaje, 2 žumanceta, ulje i potopljen kvasac, zamesiti testo i ostaviti da nadođe.
Razviti dve kore.
Za fil:
Prokuvati 250 gr šećera sa 3 dcl vode, kada provri dodati 250 gr mlevenih oraha (može i mak).
Filovati kore a zatim uviti u rolat. Ostaviti još malo da odstoji (oko 1 sat).
Peći u rerni oko 30-45 minuta. Kada se rolat prohladi seći na komade i valjati u prah šećer u koji ste dodali vanilin. štangle.
Izvor:novine.ca
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar