subota, 22. rujna 2018.

Mirisne i neodoljive bakine štrudle


Ovaj recept će vas sigurno vratiti u djetinjstvo ,na miris bakine kuhinje i slasne ,neodoljive štrudle koje je samo baka znala napraviti.Vratite lijepe trenutke i budite vrhunski majstor uz ovaj jednostavni recept,nadam se da ćete uživati u svakom zalogaju kao nekada uz bakine štrudle...



Potrebno:

- 500 gr brašna
- 1 celo jaje
- 2 žumanca
- 1 šolja ulja
- 1 šolja mleka
- 1 kašika suvog kvasca
- 2 kašike šećera i malo soli

Fil:

- 250 gr šećera
- 3 dcl vode
- 250 gr mlevenih oraha 

- mleka 
 
Način pripreme

Kvasac potopiti u mleko, u koje ste dodali malo soli i šećera. 


Pomešati brašno, jaje, 2 žumanceta, ulje i potopljen kvasac, zamesiti testo i ostaviti da nadođe. 

Razviti dve kore.

Za fil:  


 
Prokuvati 250 gr šećera sa 3 dcl vode, kada provri dodati 250 gr mlevenih oraha (može i mak). 

Filovati kore a zatim uviti u rolat. Ostaviti još malo da odstoji (oko 1 sat).

Peći u rerni oko 30-45 minuta. Kada se rolat prohladi seći na komade i valjati u prah šećer u koji ste dodali vanilin. štangle.


Izvor:novine.ca

Nema komentara:

Objavi komentar