- 3 bataka i karabataka
- 8 do 10 palačinki
- 1 crni luk
- 1 sveža paprika
- 1 paradajz
- suvi začin od povrća
- malo aleve paprike, - ulje,kisela pavlaka |
Način
pripreme | |
Batake i karabatake odvojiti od
kostiju i izlupati sa tučkom Meso propržiti na pripremljenom ulju pa
dodati na rebarca sečen crni luk. Zajedno još malo dinstati pa dodati
seckanu papriku i paradajz. Sve zajedno još dinstati dok sve ne omekša.
Dodati suvi začin i malo aleve paprike. Kada je gotovo, meso izvaditi i
iseckati na sitnije komade pa vratiti u smesu.
U smesu dodati 2 palačinke iseckane na trake. Sve zajedno izmešati. Po
potrebi posoliti.
Podmazanu vatrostalnu posudu obložiti palačinkama da krajevi padaju van
posude. U to sipati smesu pa sa krajevima poklopiti. Odozgo staviti još
jedno dve palačinke i sve lepo ušuškati. Preliti sa umućenom pavlakom i
peći kratko u pećnici. Služiti toplo uz sezonsku salatu mada su jako ukusni i naredni dan. Izvor:novine.ca | | |
Nema komentara:
Objavi komentar