srijeda, 3. listopada 2018.

Ukusni rižoto s ribom i vrganjima


Svakodenevnica ispunjena užurbanošću i stalnim nedostatkom vremena zahtjeva od nas da koristimo brze recepte za ukusna i fina jela, koji nam zauzvrat neće oduzeti puno našeg slobodnog vremena.Ovo je jedan takav recept i zaista je fantastičan,uistinu jamiii






Sastav

- 400 gr ribe
- 400 gr pirinča
- 1 čen belog luka
- 1/2 glavice crnog luka
- 1 šargarepa
- 1 koren celera
- 250 grama paradajza
- 1 kašičica suvih vrganja
- bosiljak i peršun
- maslinovo ulje
- so i biber,po želji suvog začina

Način pripreme

Vrganje prelijte mlakom vodom i ostavite da odstoje. Propržite na ulju sitno naseckan beli luk, šargarepu, celer, peršun i bosiljak.

Očišćenu ribu nasecite na režnjeve i dodajte proprženom povrću. Kuvajte desetak minuta pa dodajte oguljen paradajz i litar vode. Posolite i pobiberite, pa ostavite da se kuva još petnaestak minuta, a zatim sve propasirajte.


Crni luk naseckajte i propržite na ulju, a zatim dodajte pirinač i naseckane vrganje. Preko pirinča prelivajte sok od ribe, posolite i pobiberite, pa nastavite da kuvate rižoto neprestano mešajući još pola sata.Količinu potrebnih namirnica prilagođavate vašim potrebama. Takođe umjesto suvih vrganja možete koristiti svježe. izvor:novine.ca


Nema komentara:

Objavi komentar