Sastav
- 400
gr ribe
- 400 gr pirinča
- 1 čen belog luka
- 1/2 glavice crnog luka
- 1 šargarepa
- 1 koren celera
- 250 grama paradajza
- 1 kašičica suvih vrganja
- bosiljak i peršun
- maslinovo ulje
- so i biber,po želji suvog začina
Način
pripreme
Vrganje prelijte mlakom vodom i ostavite da odstoje. Propržite na ulju
sitno naseckan beli luk, šargarepu, celer, peršun i bosiljak.
Očišćenu ribu nasecite na režnjeve i dodajte proprženom povrću. Kuvajte
desetak minuta pa dodajte oguljen paradajz i litar vode. Posolite i
pobiberite, pa ostavite da se kuva još petnaestak minuta, a zatim sve
propasirajte.
Crni luk naseckajte i propržite na ulju, a zatim dodajte pirinač i
naseckane vrganje. Preko pirinča prelivajte sok od ribe, posolite i
pobiberite, pa nastavite da kuvate rižoto neprestano mešajući još pola
sata.Količinu potrebnih namirnica prilagođavate vašim potrebama. Takođe umjesto suvih vrganja možete koristiti svježe. izvor:novine.ca |
|
| | | | | |
Nema komentara:
Objavi komentar