četvrtak, 24. siječnja 2019.

Brza piletina sa mocarelom na italijanski način



Ako ste u žurbi i nemate dovoljno slobodnog vremena za komplikovana jela, evo jedan veoma praktičan, jednostavan i brz recept za veoma ukusno jelo koje je za svaku priliku.Jedinstven spoj piletine,sosa od paradajza i mocarele,zaista jamiii...



                                   Slikovni rezultat za piletina sa mocarelom na italijanski način slike


Potrebno:

- 1/2 kg belog pilećeg mesa,
- 3 kašike maslinovog ulja,
- 4 čena belog luka,
- 1 glavica crnog luka
- 2 paradajza, origano, bosiljak,
- so i biber po ukusu, 

- sir mocarela
Način pripreme 

Filete belog mesa ispeći na malo maslinovog ulja po par minuta sa obe strane tako da porumene. Izvaditi ih i ostaviti na toplom.


U isti tiganj dodati dve kašike ulja i propržiti sitno iseckan beli i crni luk.

Dodati paradajz koji ste prethodno očistili i sitno iseckali. U to dodati začine pa sve zajedno dinstati negde oko 15 minuta.

Meso poređati u vatrostalnu činiju, preliti sa dobijenim sosom od paradajza, prekriti listovima mocarela sira (ili mocarelom koju ste izrendali) i zapeći u rerni tako da se sir istopi.


Jelo posuti sitno iseckanim listovima svežeg peršuna.

U međuvremenu dok je jelo u rerni možete pripremiti rižoto ili povrće po želji kao prilog.


Izvor:novine.ca

Nema komentara:

Objavi komentar