četvrtak, 24. siječnja 2019.

Ovo jelo trebate pripremati bar jednom sedmično - Ukusni rižoto s vrganjima i ribom



Riba bi trebala na našem jelovniku biti zastupljena bar jednom sedmično po preporuci nutricionista i doktora, ako niste baš ljubitelj ribe evo jedan jako interesantan recept koji će vam se sigurno dopasti, čak ga i maleni vole,zaista jako ukusno..




                              Jela - Rizoto sa ribom


Potrebno:

- 400 gr ribe
- 400 gr pirinča
- 1 čen belog luka
- 1/2 glavice crnog luka
- 1 šargarepa
- 1 koren celera
- 250 grama paradajza
- 1 kašičica suvih vrganja
- bosiljak i peršun
- maslinovo ulje
- so i biber

Priprema: 


Vrganje prelijte mlakom vodom i ostavite da odstoje.

Propržite na ulju sitno naseckan beli luk, šargarepu, celer, peršun i bosiljak.

Očišćenu ribu nasecite na režnjeve i dodajte proprženom povrću.

Kuvajte desetak minuta pa dodajte oguljen paradajz i litar vode.

Posolite i pobiberite, pa ostavite da se kuva još petnaestak minuta, a zatim sve propasirajte.

Crni luk naseckajte i propržite na ulju, a zatim dodajte pirinač i naseckane vrganje.

Preko pirinča prelivajte sok od ribe, posolite i pobiberite, pa nastavite da kuvate rižoto neprestano mešajući još pola sata.

Kada je jelo gotovo pospite sitno iseckanim listom peršuna i bosiljka.

Nema komentara:

Objavi komentar