- 400 gr ribe - 400 gr pirinča - 1 čen belog luka - 1/2 glavice crnog luka - 1 šargarepa - 1 koren celera - 250 grama paradajza - 1 kašičica suvih vrganja - bosiljak i peršun - maslinovo ulje - so i biber
Priprema:
Vrganje prelijte mlakom vodom i ostavite da odstoje.
Propržite na ulju sitno naseckan beli luk, šargarepu, celer, peršun i bosiljak.
Očišćenu ribu nasecite na režnjeve i dodajte proprženom povrću.
Kuvajte desetak minuta pa dodajte oguljen paradajz i litar vode.
Posolite i pobiberite, pa ostavite da se kuva još petnaestak minuta, a zatim sve propasirajte.
Crni luk naseckajte i propržite na ulju, a zatim dodajte pirinač i naseckane vrganje.
Preko pirinča prelivajte sok od ribe, posolite i pobiberite, pa nastavite da kuvate rižoto neprestano mešajući još pola sata.
Kada je jelo gotovo pospite sitno iseckanim listom peršuna i bosiljka. |
Nema komentara:
Objavi komentar