U danima kad ste na dijeti ili ste alergični na gluten i nesmijete konzumirati brašno ,evo jednog savršenog recepta u kojem ćete sigurno uživati. Jedinstveni spoj banane,čokolade i badema,uuu,već sad zvuči primamljivo,a ukus,jednostavno fantastično...
Potrebno:
- 120 g pulpe od badema
- 1 srednje velika zrela banana (oko 150 g)
- 50 g rastopljenoga kokosova ulja
- 30 g kakaa
- 3 kašike sirovog šećera
- 50 g iseckane tamne čokolade ili orašastih plodova (oraha, badema, lešnika)
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Manji kalup obložite papirom za pečenje.
U blender ili multipraktik stavite pulpu od badema, isečenu bananu, kokosovo ulje i kakao.
Smiksajte pa dodajte šećer zavisno od toga koliko je banana slatka.
Smesu stavite u kalup i poravnjajte površinu.
Pecite oko 30 minuta.
Ostavite da se potpuno ohladi pre serviranja (najbolje u frižideru).
Izvor:sensa.hr,foto:shutterstock
Nema komentara:
Objavi komentar