ponedjeljak, 4. veljače 2019.

Na dijeti ste ili alergični na gluten - ovo je savršena poslastica za vas



U danima kad ste na dijeti ili ste alergični na gluten i nesmijete konzumirati brašno ,evo jednog savršenog recepta u kojem ćete sigurno uživati. Jedinstveni spoj banane,čokolade i badema,uuu,već sad zvuči primamljivo,a ukus,jednostavno fantastično...



                           Slikovni rezultat za kolač od banane i čokolade bez braÅ¡na slike

Potrebno:
120 g pulpe od badema
- 1 srednje velika zrela banana (oko 150 g)
- 50 g rastopljenoga kokosova ulja
- 30 g kakaa
- 3 kašike sirovog šećera
- 50 g iseckane tamne čokolade ili orašastih plodova (oraha, badema, lešnika)

Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Manji kalup obložite papirom za pečenje. 
U blender ili multipraktik stavite pulpu od badema, isečenu bananu, kokosovo ulje i kakao. 
Smiksajte pa dodajte šećer zavisno od toga koliko je banana slatka. 
Ponovo smiksajte, a potom umeešajte iseckanu čokoladu ili orašaste plodove.
Smesu stavite u kalup i poravnjajte površinu. 
Pecite oko 30 minuta. 
Ostavite da se potpuno ohladi pre serviranja (najbolje u frižideru).

Izvor:sensa.hr,foto:shutterstock

Nema komentara:

Objavi komentar