Napravite hurmašice na malo drugačiji način, sa finim i moćnim punjenjem od badema,muškatnog oraščića i limuna,ukus je fantastičan i prosto neodoljiv,uživajte u svakom zalogaju...
Sastav:
400 g mekog brašna
250 g margarina
2 jaja, 60 g šećera
Za fil:
50 gr mlevenog badema
50 gr krupno iseckanog badema
1 vanilin šećer
rendana kora limuna
2 kašike šećera
muskatni oraščić,
50 ml mleka,
Za šećerni sirup:
500 g šećera
800 ml vode, sok od jednog limuna
sečen limun na kolutove
1 vanilin šećer.
Način pripreme
Od testa oblikovati loptice veličine oraha, stanjiti ih na sitnoj strani rendeta i to pobrašniti, na sredinu staviti kašičicu fila, a zatim pažljivo saviti jednu stranu pa drugu.
Oblikovane urmašice stavljati u podmazan i pobrašnjen pleh spojem jedne i druge strana na dole. Staviti da se peku oko 40 minuta na 200 stepeni.
Od šećera, vanilinog šećera, vode, soka od limuna i isecenog limuna na kolutove skuvati sirup (oko 15 minuta) na laganoj vatri. Preliti tople urmašice toplim sirupom i ostaviti ih da urmašice dobro upiju sirup.
Izvor:novine.ca
Nema komentara:
Objavi komentar