petak, 1. veljače 2019.

Jednostavno neodoljiv slatkiš - minjon torta,fina kremasta



Napravite ovu fantastičnu tortu koja će oduševiti sve one koji je jednom budu probali.Minjon torta,fina kremasta sa moćnim prelivom od čokolade,baš kao pravi minjoni,zaista jamiii..



                                   Minjon torta
Potrebno:
8 jaja,
8 kašika šećera
kašika kakaoa,
8 kašika brašna
prašak za pecivo

Za preliv: 
8 kašika šećera,
1 dl vode

Za fil: 
2 pudinga od čokolade, 6 dl mleka
250 g margarina, malo ruma
2 kesice šlaga, kesica želatina
Za glazuru: 100 g čokolade, 20 g margarina

Način pripreme 

Žumanca umutite penasto sa šećerom pa dodajte kakao, brašno pomešano sa praškom za pecivo i na kraju lagano umešajte sneg od belanaca. Masu sipajte u podmazanu, brašnom posutu tepsiju i ispecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.

Kad se ohladi, isecite je na dve kore – tako da donja bude deblja od gornje.
Od vode i šećera skuvajte sirup, pa time poprskajte donju koru. Za krem skuvajte puding prema uputstvu.

Pošto se ohladi, dodajte mu rum i pomešajte ga sa umućenim margarinom. Tim filom nafilujte donju koru.
Želatin prelijte s nekoliko kašika hladne vode, ostavite da nabubri, pa na laganoj vatri mešajte dok se ne otopi vodeći računa da ne provri.

Ostavite ga da se malo ohladi, pa umešajte u umućen šlag i premažite preko krema, na šlag stavite drugu koru i prelijte je čokoladnom glazurom pripremljenom od otopljene čokolade i margarina.

Izvor:novine.ca

Nema komentara:

Objavi komentar