8 jaja, 8 kašika šećera kašika kakaoa, 8 kašika brašna prašak za pecivo
Za preliv: 8 kašika šećera, 1 dl vode
Za fil: 2 pudinga od čokolade, 6 dl mleka 250 g margarina, malo ruma 2 kesice šlaga, kesica želatina Za glazuru: 100 g čokolade, 20 g margarina
Način pripreme
Žumanca umutite penasto sa šećerom pa dodajte kakao, brašno pomešano sa praškom za pecivo i na kraju lagano umešajte sneg od belanaca. Masu sipajte u podmazanu, brašnom posutu tepsiju i ispecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.
Kad se ohladi, isecite je na dve kore – tako da donja bude deblja od gornje. Od vode i šećera skuvajte sirup, pa time poprskajte donju koru. Za krem skuvajte puding prema uputstvu.
Pošto se ohladi, dodajte mu rum i pomešajte ga sa umućenim margarinom. Tim filom nafilujte donju koru. Želatin prelijte s nekoliko kašika hladne vode, ostavite da nabubri, pa na laganoj vatri mešajte dok se ne otopi vodeći računa da ne provri.
Ostavite ga da se malo ohladi, pa umešajte u umućen šlag i premažite preko krema, na šlag stavite drugu koru i prelijte je čokoladnom glazurom pripremljenom od otopljene čokolade i margarina.
Izvor:novine.ca |
Nema komentara:
Objavi komentar