Važnost ukusnog i nada sve kaloričnog obroka je za dobrobit našeg organizma kako bi bili u stanju obavljati sve životne radnje i izazove.Ovaj recept je francuski specijalitet s krompirom i kobasicama uz moćni ukus kisele pavlake i trapista,pravo kuharsko umijeće,zaista fantastičnooo
Potrebno:
- 1 kg krompira
- 1 glavica luka
- 300 g kobasice
- 5 barenih jaja
- 2 sirova jajeta
- 2 dl kisele pavlake
- malo mleka
- 200 g trapista
- so, biber
Priprema
Vatrostalnu posudu podmažite, staviti isečenu glavicu luka, odozgo poređajte red krompira isečenog na kolutove, red sremskih kobasica, red barenih jaja.
Postupak ponavljajte dok ne utrošite materijal.
Umutite 2 jajeta i pavlaku (dodajte i malo mleka), posolite i zalijte preko krompira. Pecite oko 40 minuta.
Količinu potrebnih sastojaka prilagodite vašim potrebama zavisno za koliko osoba pripremate,ova količina je dovoljna za četiri osobe.
Dobar tek!
Izvor:yumama.com,foto:shutterstock
Nema komentara:
Objavi komentar