utorak, 5. veljače 2019.

Ovaj kuharski specijalitet morate probati - krompir s kobasicama na francuski način


Važnost ukusnog i nada sve kaloričnog obroka je za dobrobit našeg organizma kako bi bili u stanju obavljati sve životne radnje i izazove.Ovaj recept je francuski specijalitet s krompirom i kobasicama uz moćni ukus kisele pavlake i trapista,pravo kuharsko umijeće,zaista fantastičnooo



                Francuski specijalitet s krompirom


Potrebno:

1 kg krompira

- 1 glavica luka

- 300 g kobasice

- 5 barenih jaja

- 2 sirova jajeta

- 2 dl kisele pavlake

- malo mleka

-  200 g trapista

- so, biber
Priprema


Vatrostalnu posudu podmažite, staviti isečenu glavicu luka, odozgo poređajte red krompira isečenog na kolutove, red sremskih kobasica, red barenih jaja.
Postupak ponavljajte dok ne utrošite materijal. 
Umutite 2 jajeta i pavlaku (dodajte i malo mleka), posolite i zalijte preko krompira. Pecite oko 40 minuta.
Kad krompir dobije rumenu boju, preko njega stavite rendan sir da se lepo otopi.
Količinu potrebnih sastojaka prilagodite vašim potrebama zavisno za koliko osoba pripremate,ova količina je dovoljna za četiri osobe.
Dobar tek!
Izvor:yumama.com,foto:shutterstock

Nema komentara:

Objavi komentar