Krompir možemo pripremati na razne načine, u svakom domaćinstvu je namirnica broj jedan.Današnji recept je krompir na malo drugačiji način sa karbonara sosom koji možete kupiti ili napraviti svoj domaći, nebitno, jelo je zaista preukusno i kad ga jednom napravite sigurno će naći stalno mjesto na vašoj trpezi..
Potrebno :
- 5-6 krompira
- 200 g šunke ili slanine
- 30 ml ulja
- 100 ml vode
- kašičica majčine dušice
- karbonara sos (gotov ili domaći)
- 30 ml svežeg mleka
- 70 g rendanog kačkavalja
Priprema:
Krompir oljuštiti i iseći na krugove.
Ređati u posudu za pečenje zajedno sa sitno iseckanom šunkom.
Preliti uljem i sa malo vode, pokriti folijom i peći na 200 stepeni oko 40 minuta.
Za to vreme umutite prah za sos sa mlekom ili napraviti domaći od pavlake, jaja i parmezana.
Nakon toga izvadite i pospite narendanim kačkavaljem, pa opet vratite u rernu dok se kačkavalj ne zapeče.
Prijatno!
Izvor:yumama.com,foto:profimedia
Nema komentara:
Objavi komentar