utorak, 5. veljače 2019.

Kako napravite savršene pogačice od domaćeg lisnatog tijesta



Ukoliko volite fine hrskave pogačice od lisnatog tijesta, vrlo lako ih možete sami pripremiti u udobnosti svog doma.Fine mirisne pogačice ispunit će vaš dom i kad ih jednom pripremite sigurno ćete poželjeti stalno da uživate u njihovom mirisu i savršenom ukusu....

                      Slikovni rezultat za pogačice od lisnatog tijesta slike

Potrebno:

500 g brašna

- malo kvasca (kockica),ili pola male vrećice suhog

- 100 ml toplog mleka

- 300 g margarina ili maslaca

- 300 g sira (najbolje 150 g feta sira i 150 g običnog)

- so ako sir nije slan

- jaje za premazivanje

Priprema:

U posudu stavite brašno, napravite udubljenje pa tu razmutite kvasac sa mlekom. Dodajte sir i  margarin/maslac koji je sobne temperature. Izgnječite rukama pa zamesite testo.

Odmah razvucite testo na radnoj površini koju ste posuli brašnom, preklopite stranice i ostavite da stoji tako poklopljeno oko 15 minuta.

Ponovite još jednom ovaj postupak. 


Na kraju razvucite, isecite krajeve pa potom trake i kockice. Možete ih vaditi i čašicom. Napunite ih sirom.

Složite na tepsiju obloženu pek papirom ili namazanu margarinom, ostavite da odstoje.

Za to vreme uključite rernu na 220 stepeni.

Pecite oko 30 minuta ili dok fino ne porumene.

Izvadite ih i servirajte još tople uz jogurt ili kefir. Dobar tek!

Izvor:stil.kurir.rs,foto:nezavisne.com

Nema komentara:

Objavi komentar