Kako namirnice i biljke pomažu kao hrana i lijek , brzi i jednostavni recepti,sve što nam priroda nudi na dohvat ruke.
subota, 9. ožujka 2019.
Fantastična ideja za vaš obrok - Nadjev od kestena u slanini
Isprobajte novi stil pripremanja hrane - ovaj orahovit, omotan slaninom rolat je dizajniran za uštedu prostora u peći. Poslužite u debelim kriškama i uživajte u fantastičnom ukusu ovog zaista jedinstvenog jela koje je uz to jakooo zdravo....
Potrebno:
- 1 kašika maslaca
- 3 glavice luka,isjeckane
- 15 g žalfije
- 200g paket kuhani kesten
- 100g lješnjaka
- 100 g krušne mrvice
- ½ žličice muškatnog oraščića
- 2 jaja, pretučena
Dodatno potrebno:
- 2 kašike maslaca
- 15 listova/tankih kriškica šarene slanine
Priprema:
Prvo morate pripremiti nadev, a da biste nadev napravili, rastopite maslac u velikoj ne-ljepljivoj posudi, dodajte luk i lagano kuhajte 10-15 minuta dok ne postane vrlo mekana.
Miješajte u kadulji 1 minutu, a zatim narežite u veliku posudu za miješanje.
Izdrobite kestene u procesoru za hranu dok ih ne usitnite u sitne komadiće, a zatim ih dodajte u posudu s lukom i ponovite postupak s lješnjacima.
Dodajte krušne mrvice, muškatni oraščić, tučeno jaje, 1 žličicu soli i malo papra i dobro promiješajte sve zajedno.
Otrgnite vrlo veliki list folije. Razmažite maslac u sredini i napravite pravokutnik veličine 30 x 40 cm.
Položite na foliju trakice slanine u nizu, malo preklapajući. Pomoću valjaka polako, ali čvrsto spustite duljinu traka slanine kako biste ih malo rastegnuli.
Oblikujte nadjev u duguljastu tubu/trupac i stavite na poređanu slaninu .
Pomoću folije pomoći će vam da se nadjev pomiješa tako da bude potpuno umotan u slaninu. Omotajte s dodatnom folijom i zakrenite krajeve kako biste zategnuli i zatvorili. Ako to nije jako okruglo, na radnoj površini dodajte dodatnu rolu ili dvije.
Ohladite u hladnjaku dok ne budete spremni za pečenje. Može se izraditi do 2 dana unaprijed i čuvati u hladnjaku.
Za kuhanje pecite na 200C / 180C ventilator / plin 6 oko dvadeset minuta. Potom pojačajte toplinu na 220C / 200C ventilator / plin 7, odmotajte nadjev i nastavite kuhati još 30 minuta dok ne bude hrskavo i slanina fino zapečena.
Držite na toplom, zatim narežite i poslužite preliveno s lišćem kadulje na maslacu, ako želite.
Dobar tek!
Izvor:bbcgoodfood.com
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar