subota, 9. ožujka 2019.

Fantastična ideja za vaš obrok - Nadjev od kestena u slanini



Isprobajte novi stil pripremanja hrane - ovaj orahovit, omotan slaninom rolat je dizajniran za uštedu prostora u peći. Poslužite u debelim kriškama i uživajte u fantastičnom ukusu ovog zaista jedinstvenog jela koje je uz to jakooo zdravo....


                                   Chestnut stuffing roll

Potrebno:

- 1 kašika maslaca

- 3 glavice luka,isjeckane

- 15 g žalfije

- 200g paket kuhani kesten

- 100g lješnjaka

- 100 g krušne mrvice

- ½ žličice muškatnog oraščića

- 2  jaja, pretučena

Dodatno potrebno:

- 2 kašike maslaca

- 15 listova/tankih kriškica šarene slanine


Priprema:

Prvo morate pripremiti nadev, a da biste nadev napravili, rastopite maslac u velikoj ne-ljepljivoj posudi, dodajte luk i lagano kuhajte 10-15 minuta dok ne postane vrlo mekana.

Miješajte u kadulji 1 minutu, a zatim narežite u veliku posudu za miješanje.

Izdrobite kestene u procesoru za hranu dok ih ne usitnite u sitne komadiće, a zatim ih dodajte u posudu s lukom i ponovite postupak s lješnjacima.

Dodajte krušne mrvice, muškatni oraščić, tučeno jaje, 1 žličicu soli i malo papra i dobro promiješajte sve zajedno.

Otrgnite vrlo veliki list folije. Razmažite maslac u sredini i napravite pravokutnik veličine 30 x 40 cm.

Položite na foliju trakice slanine  u nizu, malo preklapajući. Pomoću valjaka polako, ali čvrsto spustite duljinu traka slanine kako biste ih malo rastegnuli.

Oblikujte nadjev u duguljastu tubu/trupac i stavite na poređanu slaninu .



Pomoću folije pomoći će vam da se nadjev pomiješa tako da bude potpuno umotan u slaninu. Omotajte s dodatnom folijom i zakrenite krajeve kako biste zategnuli i zatvorili. Ako to nije jako okruglo, na radnoj površini dodajte dodatnu rolu ili dvije.

Ohladite u hladnjaku dok ne budete spremni za pečenje. Može se izraditi do 2 dana unaprijed i čuvati u hladnjaku.

Za kuhanje pecite na 200C / 180C ventilator / plin 6 oko dvadeset minuta. Potom pojačajte toplinu na 220C / 200C ventilator / plin 7, odmotajte nadjev i nastavite kuhati još 30 minuta dok ne bude hrskavo i slanina fino zapečena.

 Držite na toplom, zatim narežite i poslužite preliveno s lišćem kadulje na maslacu, ako želite.

Dobar tek!


Izvor:bbcgoodfood.com



Nema komentara:

Objavi komentar