Kako namirnice i biljke pomažu kao hrana i lijek , brzi i jednostavni recepti,sve što nam priroda nudi na dohvat ruke.
subota, 9. ožujka 2019.
Jelo koje je za 20 minuta na stolu - Brza Cezar salata s pečenom piletinom i slaninom
Ovo je brzi recept za jelo koje će biti na vašem stolu za svega 20 minuta,jakoo ukusno i oduševit će vas što brzinom spremanja i jednostavnošću tako i uživanjem u bogatstvu okusa.
Potrebno:
- 4 pileća prsa, sa kožom
- 8 kriški prugaste slanine
- 1 češanj češnjaka, zgnječen
- sok ½ limuna
- 3 žličice prirodnog jogurta
- 3 žlice maslinovog ulja
- 50g parmezana
- Worcestershire umak (po izboru)
- 2 male glavice salate
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 200C / 180C ventilator / plin 6.
Začinite piletinu po vašem ukusu i stavite u ne ljepljivi lim za pečenje na malo maslinovog ulja.
Zapecite slaninu oko piletine i pecite 15-20 minuta dok slanina ne postane hrskava, a piletina samo kuhana.
U zdjelu promiješajte češnjak, limunov sok, jogurt, ulje i parmezan, dodajući crticu umaka Worcestershire, ako ga imate u ormaru.
Odstranite vanjske listove salate i odmotajte ostatak preko pladnja, lagano miješajući s preljevom.
Poslužite s piletinom i hrskavom slaninom, pospite preko malo izrendanog parmezana, ako želite.
Može se služiti i toplo i hladno,ukus je podjednako fantastičan. Dobar tek!
Izvor:bbcgoodfood.com
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar