nedjelja, 10. ožujka 2019.

Jelo koje će vas oduševiti brzinom spremanja i ukusom - sočna junetina sa salatom


Evo jedan  savršen recept koji ćete pripremiti veoma brzo i uživati u svakom zalogaju,fantastični spoj junetine sa rukolom,rajčicom i semenkama bundeve u preukusnom sočnom sosu uz neizostavni parmezan.


                                                Jela - Socna junetina sa  salatom


Potrebno:

- 400 g junećeg filea u komadu

- čen belog luka

- veza peršuna

- 6 kašika maslinovog ulja

- so, biber

- 500 g koktel paradajza

- 250 g rukola

- 80 g parmezana u komadu

- 3 kašike ulja od bundeve

- 2 kašike balzamiko sirćeta

- kašičica senfa

- 40 g nepečene seme bundeve

Način pripreme
 

Juneće meso iseći  na tanke šnicle.

Luk i peršun sitno iseckati, pa pomešati sa maslinovim uljem, solju i biberom kako bi napravili marinadu.

Meso premazati pripremljenom marinadom i držati pokriveno u frižideru oko sat vremena.

Očistiti paradajz i rukolu. Paradajz iseći na čevtrtine. Parmezan narendati krupno.

Za salatni sos pomešati ulje od bundeve, sirće, senf, so i biber.

Seme bundeve prepeći u tiganju bez dodatka ulja, iseckati ih i sačuvati za kasnije.

Meso pržiti bez dodatka ulja na teflonskom tiganju, sa svake strane po 1–2 minuta, na jakoj vatri.

Servirati sa paradajzom i rukolom, preliveno pripremljenim salatnim sosom i posuto parmezanom i proprženim semenkama.


Izvor:novine.ca

Nema komentara:

Objavi komentar