subota, 9. ožujka 2019.

Jelo koje će vas oduševiti - piletina sa ljutim kobasicama u riži



Ovaj recept će vas oduševiti, jer se sve sprema u jednoj posudi za pileće pečenje za dijeljenje, začinjena ljutom kobasicom i sporo kuhana s rižom - ukusna,mirisna i prosto neodoljiva.


                             Chicken & chorizo rice pot


Potrebno:

- 1 kašika ulja

- 8 komada piletine ili cijelo pile

- 1 veća glavica luka

- 1 crvenu papriku, isjeckan i usitnjen u velike komade

- 3 češnja češnjaka, izdrobljena ili sitno nasjeckana

- 225g ljute kobasice,oguljena i narezana

- 1 kašika pire od rajčice

- 1 kašika lista timijana, sjeckani

- 150 ml bijelog vina

- 850 ml pilećeg temeljca

- 400 g riže dugog zrna

- 2 žlice nasjeckanog peršina


Priprema:

Zagrijte ulje u velikoj vatrootpornoj posudi i pospite komadiće piletine na sve strane - to ćete možda morati učiniti u serijama. Izvadite iz posude i stavite na stranu.

Spustite toplinu, dodajte luk i papar te lagano kuhajte 10 minuta dok se ne omekša.

Dodajte češnjak i ljute kobasice i kuhajte još 2 minute dok čorizo ne ispusti dio ulja u posudu.

Promiješajte pire od rajčice i kuhajte još 1 min.

Vratite komadiće piletine u posudu zajedno s timijanom, bijelim vinom i pilećim temeljcem.

Prokuhajte tekućinu, pokrijte posudu čvrsto postavljenim poklopcem i spustite toplinu. Kuhajte 30 minuta.

Napunite rižu i sve zajedno promiješajte.



Pokrijte, postavite na laganoj vatri i kuhajte još 15 minuta, ili dok riža ne kuha i apsorbira većinu tekućine za kuhanje.

Sklonite sa topline i ostavite posudu da stoji 10 minuta da apsorbira preostalu tekućinu.

Začinite po okusu i pospite peršinom za posluživanje.

Dobar tek!


Izvor:bbcgoodfood.com

Nema komentara:

Objavi komentar