Fina bečka čorba,okrepljujuća,mirisna i zanosna, prepuna sastojaka potrebnih za zdravlje našeg organizma i njegovu otpornost i imunitet..
Potrebno:
- 1 glavica crvenog luka - 4 čena belog luka - 100 g šargarepe - 1 glavica celera - kašika maslaca - 0,75 l supe - 600 g belog krompira - sveže mleven biber - kašika majorana - 200 g vrganja - sitno seckan peršun Priprema: Crni i beli luk sitno naseckajte, a šargarepu i celer isecite na kockice. Na masnoći prvo pržite luk dok ne postane staklast, pa dodajte šargarepu i celer. Zatim nalijte supom (2 kocke rastvorite u 7,5 dl tople vode) i kad provri, dodajte prethodno oljušten i na kockice iseckan krompir. Dodajte majoran i biber, pa kuvajte još oko 20 minuta, da se krompir lepo skuva. Na pola kuvanja ubacite oprane i na listiće isečene vrganje i tek tada posolite. Pre služenja supu pospite sitno seckanim peršunom i po želji kašikom milerama. Dobar tek! Izvor:novine.ca |
Nema komentara:
Objavi komentar