utorak, 7. svibnja 2019.

Fina krem bečka čorba od krompira i vrganja fantastičnog ukusa



Fina bečka čorba,okrepljujuća,mirisna i zanosna, prepuna sastojaka potrebnih za zdravlje našeg organizma i njegovu otpornost i imunitet..



                                              

Potrebno:

- 1 glavica crvenog luka
- 4 čena belog luka
- 100 g šargarepe
- 1 glavica celera
- kašika maslaca
- 0,75 l supe
- 600 g belog krompira
- sveže mleven biber
- kašika majorana
- 200 g vrganja
- sitno seckan peršun


Priprema:

Crni i beli luk sitno naseckajte, a šargarepu i celer isecite na kockice.

Na masnoći prvo pržite luk dok ne postane staklast, pa dodajte šargarepu i celer.

Zatim nalijte supom (2 kocke rastvorite u 7,5 dl tople vode) i kad provri, dodajte prethodno oljušten i na kockice iseckan krompir.

Dodajte majoran i biber, pa kuvajte još oko 20 minuta, da se krompir lepo skuva.

Na pola kuvanja ubacite oprane i na listiće isečene vrganje i tek tada posolite.

Pre služenja supu pospite sitno seckanim peršunom i po želji kašikom milerama.

Dobar tek!

Izvor:novine.ca

Nema komentara:

Objavi komentar