Fine čokoladne,hrskave puslice jednostavno vas ostavljaju bez daha i sve što možete reci je mmmm..
Potrebno:
- 4 belanca
- 250 gr šećera
- puna kašika kafe
- 2,5 dcl slatke pavlake
- 2 kašike prah šećera
- likerska čašica višnjevače
- 100 gr čokolade za kuvanje
Način pripreme
Dobro umutiti čvrst sneg od belanaca i šećera, pa zatim u to dodati kafu. Sipati u kolačarski špric i na plehu, koji ste prethodno podmazali, napraviti osam kvadrata stranice 8 santimetara.
Sušiti u rerni zagrejanoj na 90 stepeni oko 2 sata. Ostaviti sa strane da se ohladi.
- 250 gr šećera
- puna kašika kafe
- 2,5 dcl slatke pavlake
- 2 kašike prah šećera
- likerska čašica višnjevače
- 100 gr čokolade za kuvanje
Način pripreme
Dobro umutiti čvrst sneg od belanaca i šećera, pa zatim u to dodati kafu. Sipati u kolačarski špric i na plehu, koji ste prethodno podmazali, napraviti osam kvadrata stranice 8 santimetara.
Sušiti u rerni zagrejanoj na 90 stepeni oko 2 sata. Ostaviti sa strane da se ohladi.
Ulupati šlag sa prah šećerom.
Na pari rastopiti čokoladu i dodati višnjevaču.
Na 4 ohlađene kafene kocke - puslice sipati prvo čokoladu, pa šlag, pa čokoladu.
Na 4 ohlađene kafene kocke - puslice sipati prvo čokoladu, pa šlag, pa čokoladu.
Na kraju sve zajedno preklopiti preostalim puslicama i po želji ukrasiti šlagom.
Nema komentara:
Objavi komentar