ponedjeljak, 20. svibnja 2019.

Torta s jagodama koja se ne peče, prava slatka jagodica bobica


Jagode su u punom jeku,sezona je uveliko krenula, pa s toga evo jedan jako interesantan recept za sarlota tortu koja se ne peče, prepuna finog voćnog punjenja od jagoda i slatkog vrhnja. torta je zaista jamiii..


                    Slikovni rezultat za torta sarlota s jagodama slike

Potrebno:

20 piškota
200 g. jagoda 
50 g za ukrašavanje
50 g šećera
20 g maslaca
Za krem:

2,5 dl mleka
kesica vanilina
4 žumanceta
80 g šećera, kesica želatina

Za prvi fil: 2 dl slatke pavlake, 50 g šećera
Za drugi fil: 50 g jagoda, 150 g šećera, limun pomorandže
Način pripreme
U dubljoj posudi vanilin šećer dodajte mleku i zagrejte ga. 


Žumanca umutite sa šećerom pa ih polako dodajte u vrelo mleko i nastavite da kuvate na tihoj vatri dok se krem ne zgusne. Otprilike 8 minuta. 


Zatim krem sklonite s vatre, dodajte želatin koji ste prethodno rastopili u hladnoj vodi, dobro izmešajte i ostavite da se ohladi. 

Šlag za prvi fil umutite penasto sa šećerom i pomešajte s ohlađenim kremom. 


Za drugi fil: izmiksajte jagode, limunov sok i šećer, i stavite u frižider. 


Modlu za tortu premažite maslacem.

Na dno stavite pek papir isečen u obliku kruga. 


Uz ivicu poređajte piškote kao i po dnu pa sipajte trećinu ohlađenog krema, polovinu fila od jagoda, zatim drugu trećinu i ostatak jagoda. 

Završite kremom, prekrijte tankom folijom i stavite u frižider najmanje tri sata. 

Pre služenja izvadite šarlotu na tacnu i ukrasite je jagodama .


Izvor.novine.ca,foto:kulinarskirecepti.info

Nema komentara:

Objavi komentar