- 800 g telećeg buta - 100 ml belog vina - 1 ljuti feferon - 500 g krompira - 100 ml soka od paradajiza - 2 čena belog luka - 1 kašika vegete - 2 kašičice mlevene crvene paprike - 50 ml ulja - 250 g crnog luka, peršun
Priprema: Na zagrejanom ulju ispržiti iseckan crni luk, dodati teletinu isečenu na kocke pa zajedno dinstati.
Posudu skinuti sa šporeta, dodati crvenu papriku, vegetu, isečen beli luk, isečenu feferonu i naliti vruće vode (800 ml).
Promešati, posudu vratiti na šporet i nastaviti kuvati pokriveno na laganoj vatri.
Kad meso gotovo omekša, dodati očišćen krompir isečen na kockice i kuvati još 15 minuta.
Pred kraj kuvanja dodati vino, sok od paradajza, 200 ml vruće vode i još kratko prokuvati.
Teleći paprikaš poslužiti sa iseckanim peršunom.
Izvor:novine.ca |
Nema komentara:
Objavi komentar