nedjelja, 26. svibnja 2019.

Fini teleći gulaš, jednostavno prste da poližeš


Fini teleći paprikaš,baš kao iz restorana, ukusan i mirisan ma da prste poližeš.....


                                      Teleći paprikaÅ¡

Potrebno:


- 800 g telećeg buta
- 100 ml belog vina
- 1 ljuti feferon
- 500 g krompira
- 100 ml soka od paradajiza
- 2 čena belog luka
- 1 kašika vegete
- 2 kašičice mlevene crvene paprike
- 50 ml ulja
- 250 g crnog luka, peršun

Priprema:
Na zagrejanom ulju ispržiti iseckan crni luk, dodati teletinu isečenu na kocke pa zajedno dinstati.

Posudu skinuti sa šporeta, dodati crvenu papriku, vegetu, isečen beli luk, isečenu feferonu i naliti vruće vode (800 ml).

Promešati, posudu vratiti na šporet i nastaviti kuvati pokriveno na laganoj vatri.

Kad meso gotovo omekša, dodati očišćen krompir isečen na kockice i kuvati još 15 minuta.

Pred kraj kuvanja dodati vino, sok od paradajza, 200 ml vruće vode i još kratko prokuvati.

Teleći paprikaš poslužiti sa iseckanim peršunom.


Izvor:novine.ca

Nema komentara:

Objavi komentar