- 4 srednja krompira - 1 mali luk - 1 veliki paradajz - jogurt ili kajmak - 4 paprike - ljuto maslinovo ulje - vegeta, so, origano - peršun
Priprema: Oljuštiti i izrendati (na krupno) krompir, jedan mali luk i jedan sočan, zreli paradajz.
Sve pomešati, dodati dve pune, velike kašike jogurta ili kajmaka, malo soli, vegete, origana i kašiku ulja. Ostaviti miks malo da odstoji.
U međuvremenu očistiti četiri srednje i što je moguće tanje paprike.
Krompir smesa će kad odstoji pustiti sok koji u biti ima funkciju sosa. Puniti paprike. Bitno je da se fil ne sabija dok se puni.
Kad su paprike punjene, poređati ih u malu vatrostalnu tepsiju, na dno uliti sok od smese i malo zaliti paprike ljutim maslinovim uljem (ili obično maslinovo ulje u koje možete dodati ljutu papričicu i neko bilje,) i zatim ostaviti da se peče u rerni.
Peći oko 2 sata na srednjoj temperaturi. Po želji možete posuti pred sami kraj pečenja malo rendanog sira trapista.
U sos na kraju može se umešati malo svežeg, iseckanog peršuna.
Izvor:novine.ca |
Nema komentara:
Objavi komentar