nedjelja, 26. svibnja 2019.

Paprike punjene krompirom iz rerne u finom sosu


Ljeto volim baš zbog ovog jela,zamiriše cijela kuća fino zapečenim paprikama punjenim s krompirom, tako sočno,moćno i ukusno...



                        Punjena paprika sa krompirom


Potrebno:

- 4 srednja krompira
- 1 mali luk
- 1 veliki paradajz
- jogurt ili kajmak
- 4 paprike
- ljuto maslinovo ulje
- vegeta, so, origano
- peršun

Priprema:
Oljuštiti i izrendati (na krupno) krompir, jedan mali luk i jedan sočan, zreli paradajz.

Sve pomešati, dodati dve pune, velike kašike jogurta ili kajmaka, malo soli, vegete, origana i kašiku ulja. Ostaviti miks malo da odstoji.

U međuvremenu očistiti četiri srednje i što je moguće tanje paprike.

Krompir smesa će kad odstoji pustiti sok koji u biti ima funkciju sosa. Puniti paprike. Bitno je da se fil ne sabija dok se puni.

Kad su paprike punjene, poređati ih u malu vatrostalnu tepsiju, na dno uliti sok od smese i malo zaliti paprike ljutim maslinovim uljem (ili obično maslinovo ulje u koje možete dodati ljutu papričicu i neko bilje,) i zatim ostaviti da se peče u rerni.

Peći oko 2 sata na srednjoj temperaturi. Po želji možete posuti pred sami kraj pečenja malo rendanog sira trapista.

U sos na kraju može se umešati malo svežeg, iseckanog peršuna.


Izvor:novine.ca

Nema komentara:

Objavi komentar