Kako namirnice i biljke pomažu kao hrana i lijek , brzi i jednostavni recepti,sve što nam priroda nudi na dohvat ruke.
ponedjeljak, 27. svibnja 2019.
Piletina u vinu sa crnim maslinama i povrćem
Piletina pripremljena na ovaj način je zaista fantastična uz obilje povrća i zdravih suncem dozrelih crnih maslina očarat će vas kako ukusom tako i mirisom,jednostavno zdravlje na tanjuru...
Potrebno:
- 1 pile srednje veličine
- 100 g slanine
- 400 g krompira
- 500 g blitve
- 2 glavice crnog luka
- 2 čena belog luka
- pola veze lista peršuna
- 100 g crnih maslina
- 1 dl suvog belog vina
- 4 kašike maslinovog ulja
- so i biber.
Priprema:
Pile očistite, isecite na komade i posolite.
Slaninu spustite na minut u ključalu vodu, pa ocedite.
U tiganju na dve kašike zagrejanog maslinovog ulja pržite luk i slaninu pet minuta. Dodajte piletinu i propržite je sa svih strana.
Potom nalijte vino, stavite peršun (ili neko drugo začinsko bilje po ukusu) i izgnječen beli luk. Poklopite i ostavite da se kuva pola sata.
Blitvu operite i stavite u ključalu vodu tri minuta, pa preručite u cediljku da se dobro ocedi.
U zasebnoj šerpi kuvajte 15 minuta oljušten krompir u slanoj vodi, pa ga izvadite i isecite na krupnije komade.
Zatim komade krompira propržite na preostalom maslinovom ulju, dodajte blitvu i masline i dinstajte još 15 minuta.
Dodajte pileće meso i poslužite s prilogom dok je toplo.
Dobar tek!
Izvor:novine.ca
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar