ponedjeljak, 27. svibnja 2019.

Piletina u vinu sa crnim maslinama i povrćem


Piletina pripremljena na ovaj način je zaista fantastična uz obilje povrća i zdravih suncem dozrelih crnih maslina očarat će vas kako ukusom tako i mirisom,jednostavno zdravlje na tanjuru...



                                 Piletina s maslinama


Potrebno:

- 1 pile srednje veličine
- 100 g slanine
- 400 g krompira
- 500 g blitve
- 2 glavice crnog luka
- 2 čena belog luka
- pola veze lista peršuna
- 100 g crnih maslina
- 1 dl suvog belog vina
- 4 kašike maslinovog ulja
- so i biber.
Priprema:
Pile očistite, isecite na komade i posolite. 


Slaninu spustite na minut u ključalu vodu, pa ocedite. 

U tiganju na dve kašike zagrejanog maslinovog ulja pržite luk i slaninu pet minuta. Dodajte piletinu i propržite je sa svih strana.



Potom nalijte vino, stavite peršun (ili neko drugo začinsko bilje po ukusu) i izgnječen beli luk. Poklopite i ostavite da se kuva pola sata.

Blitvu operite i stavite u ključalu vodu tri minuta, pa preručite u cediljku da se dobro ocedi. 


U zasebnoj šerpi kuvajte 15 minuta oljušten krompir u slanoj vodi, pa ga izvadite i isecite na krupnije komade. 

Zatim komade krompira propržite na preostalom maslinovom ulju, dodajte blitvu i masline i dinstajte još 15 minuta. 

Dodajte pileće meso i poslužite s prilogom dok je toplo.

Dobar tek!

Izvor:novine.ca

Nema komentara:

Objavi komentar