Kako namirnice i biljke pomažu kao hrana i lijek , brzi i jednostavni recepti,sve što nam priroda nudi na dohvat ruke.
nedjelja, 19. svibnja 2019.
Pljeskavice za rostilj koje cete obozavati, tako socne i mekane
Fine ,sočne pljeskavice koje kad jednom napravite jednostavno će vas oduseviti i pravit cete ih iznova i iznova. Idealne su za rostilj i provode vani sa drustvom ili porodicom a jako jednostavne i lagane za pripremiti...
Potrebno:
- 500 g mjesanog mljevenog mesa
- 2 crvena luka sitno nasjeckana
- 1 rezanj bijelog luka
- sol, papar
- 1 kasikica vegete pikant
- 2 manja jaja ili jedno vece
- 1-2 kasike mrvica
- 15 dag sira naribanog ( gauda )
- 2 kasikice senfa 1 rezanj bijelog luka sitno nasjeckan
- 2 kisela krastavca naribana
Priprema:
U jednu posudu stavite mljeveno meso, crveni luk nasjeckan, bijeli luk nasjeckan, jaja, zacine.
Dobro pomjesajte da se smjese spoje i oblikujete 4-5 velikih pljeskavica.
Za nadjev pomjesajte sjeckani cesnjak ,sir, naribane krastavce, senf i podjelite nadjev po mesu na pola pljeskavice i s drugom stranom ih zatvorite.
Rubove dobro stisnite da nadjev nemoze van.
Na malo ulja u gril tavi pecite s jedne strane 10-tak minuta na srednje jacoj vatri pa okranite i pecite jos nekih 5-6 minuta.
Jako su ukusne i preporučljive za roštilj i tako su najbolje,fine i sočne.
Dobar tek!
Izvor:receptikojisetraze.info
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar