nedjelja, 19. svibnja 2019.

Evo kako se lako osloboditi neugodnog zadaha nakon konzumiranja luka


Koliko puta ste poželjeli finu salatu koja sadrži bijeli ili crveni luk ali vas muči pitanje "šta poslije jela kad imam zadah na luk", ali ne brinite,ima rješenje i za to.Kako je ova namirnica jako zdrava i preporučuje se svakodnevno konzumiranje naročito mladog luka, evo nekoliko savjeta kako eliminisati neprijatan zadah od luka!


                   Slikovni rezultat za crveni i bijeli luk slike

- Odlično sredstvo za neutralizaciju neprijatnog zadaha je i peršun, a jedino što treba da uradite jeste da sažvaćete nekoliko listića.

- U osvježavanju daha pomažu jabuka, koja se preporučuje poslije jela, jabukovo sirće (razmutite 1-2 kašičice sirćeta u malo vode i popijte) i menta koju treba žvakati u svježem stanju. 
- Jedna studija je pokazala da sastav sirove ili pečene jabuke, zelene salate ili mente može da osvježi dah nakon što pojedemo bijeli ili crni luk.
 - Loš zadah efikasno eliminišu rotkvice, jaka limunada bez šećera i zeleni čaj koji je poželjno popiti sa medom. Kod neprijatnog zadaha pomaže i mlijeko koje bi trebalo piti tokom i poslije jela, i to ono punomasno.

Izvor:aura.ba,foto:ordinacija.vecernji.hr

Nema komentara:

Objavi komentar