Koliko puta ste poželjeli finu salatu koja sadrži bijeli ili crveni luk ali vas muči pitanje "šta poslije jela kad imam zadah na luk", ali ne brinite,ima rješenje i za to.Kako je ova namirnica jako zdrava i preporučuje se svakodnevno konzumiranje naročito mladog luka, evo nekoliko savjeta kako eliminisati neprijatan zadah od luka!
- Odlično sredstvo za neutralizaciju neprijatnog zadaha je i peršun, a jedino što treba da uradite jeste da sažvaćete nekoliko listića.
- U osvježavanju daha pomažu jabuka, koja se preporučuje poslije jela, jabukovo sirće (razmutite 1-2 kašičice sirćeta u malo vode i popijte) i menta koju treba žvakati u svježem stanju.
- Jedna studija je pokazala da sastav sirove ili pečene jabuke, zelene salate ili mente može da osvježi dah nakon što pojedemo bijeli ili crni luk.
Izvor:aura.ba,foto:ordinacija.vecernji.hr
Nema komentara:
Objavi komentar