Kako namirnice i biljke pomažu kao hrana i lijek , brzi i jednostavni recepti,sve što nam priroda nudi na dohvat ruke.
nedjelja, 30. lipnja 2019.
Lagano ljetno jelo gotovo za tren - fini sataraš s piletinom
Sataraš sa piletinom, moje omiljeno jelo tokom vrućih ljetnih dana koje me najbolje osvježi.
Fini mirisi povrća vas mame i prosto su neodoljivi i s toga veoma često pravim ovo jelo...
Potrebno:
- 1/2 kg. piletine
- 2 glavice crnog luka
- 3 češnja belog luka
- 3 paprike
- 3 paradajza
- 2 konzerve pečurki ili svježe
- so, biber
- malo peršuna
Priprema:
Crni luk iseći na režnjeve, a piletinu iseći na kocke.
Sve zajedno staviti da se proprži na prethodno pripremljenom i zagrejanom ulju.
Dodati papriku, pržiti još malo pa dodati i paradajz. Pržiti sve zajedno.
Na kraju dodati pečurke iz konzerve i sitno iseckan beli luk (ako stavljate sveže pečurke njih morate dodati malo ranije da se prže).
Dodati so, biber i malo vegete.
Na samom kraju dodati sitno iseckani peršun.
Dobijeni sataraš služiti sa krompir pireom ili možete služiti i uz pomfrit.
Izvor:novine.ca
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar