Piletina je jako zdrava a uz to veoma lagana za tople dane ljeta, tako da svako jelo s piletinom je pravi užitak a naročito zapečene pileće šnicle koje ćete pripremiti vrlo brzo i lako a preukusne su i prosto neodoljive i uz bareno povrće ili krompir salatu zaista jamii...
Potrebno:
- 600 g pilećeg belog mesa - 2 kašike vegete - 250 ml pavlake - 2 kašike ulja - 100 g rendanog sira edamera - razno povrće Priprema: Pileće šnicle iseći na tanko i utrljati vegetom pa ih ostaviti da odstoje oko 30 minuta u frižideru. Zatim zagrejati ulje i ispeći ih na teflonu sa obe strane da porumene. Pripremljene šnicle staviti u vatrostalnu posudu, preliti sa pavlakom, pa preko posuti sa narendanim edamer sirom ili nekim sličnim kačkavaljem. Rernu zagrejte i stavite piletinu da se zapeče 10 minuta na 250 stepeni. Ovako spremljenu piletinu služiti uz bareno povrće po vašem izboru. Možete samo obariti nekoliko vrsta povrća na pari ili ga kratko prodinsati i garnirati na tanjiru pored piletine ili uz krompir salatu koju ste prethodno pripremili. Izvor:novine.ca |
Nema komentara:
Objavi komentar