
Potrebno:
- 130 g maslaca, rastopljen, plus dodatak za lim
- 300g čokoladnih probavnih keksa
- 150g mliječne čokolade
- 150 g tamne čokolade
- 250 g mascarponea
- 300 g krem sira (nemojte koristiti malo masnoće)
- 50 g šećera u prahu
- 25g cedevite
- 25 g vruće čokolade u prahu
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- 300 ml slatkog vrhnja
- 100g čokolade, grubo usitnjeno
- 200g badema
Priprema:
Premažite puterom kalup za kolač veličine od 23cm.
Izdrobite keksove u procesoru za hranu da biste stvorili fine mrvice, a zatim ponovno dodajte maslac i miješajte zajedno.
Stavite mješavinu biskvita u lim i čvrsto ga pritisnite prema natrag koristeći žlicu. Hladite u hladnjaku da se stegne, najmanje pola sata.
U odvojenim zdjelama otopite mlijeko i tamnu čokoladu preko posuda s lagano vrelom vodom. Alternativno, rastopiti u mikrovalnoj pećnici u 30-sekundnim intervalima, miješajući između svakog intervala dok se ne otopi. Odvojite se da se ohladi.
Koristite ruku kako biste pomiješali mascarpone, krem sir, šećer u prahu, prašak s pićem u prahu, vruću čokoladu i ekstrakt vanilije dok ne postane glatka.
U zasebnoj zdjeli umutite slatko vrhnje, a zatim je prekrijte mješavinom mascarponea.
Dodajte pola smjese u svaku zdjelu čokolade, miješajući dok se dobro ne spoji.
Umiješajte pola usitnjenih badema, cijelih badema u mješavinu mliječne čokolade; ostatak promiješajte u smjesu tamne čokolade.
Namočite tamnu čokoladnu smjesu na bazu biskvita.
Premažite na vrhu s mliječnom čokoladnom smjesom .
Ostavite u hladnjak preko noći da se stegne.
Dobar tek!
Izvor:Good Food magazine
Nema komentara:
Objavi komentar