srijeda, 17. srpnja 2019.

Jednostavni cheesecake sa čokoladom bez pečenja





                       Maltesers no-bake cheesecake, with milk chocolate, dark chocolate, Maltesers and chocolate buttons on a cake stand


Potrebno:

- 130 g maslaca, rastopljen, plus dodatak za lim

- 300g čokoladnih probavnih keksa

- 150g mliječne čokolade

- 150 g tamne čokolade

- 250 g mascarponea

- 300 g krem sira (nemojte koristiti malo masnoće)

- 50 g šećera u prahu

- 25g cedevite

- 25 g vruće čokolade u prahu

- 1 žličica ekstrakta vanilije

- 300 ml slatkog vrhnja

- 100g čokolade, grubo usitnjeno

- 200g badema


Priprema:

Premažite puterom kalup za kolač veličine od 23cm.

Izdrobite keksove u procesoru za hranu da biste stvorili fine mrvice, a zatim ponovno dodajte maslac i miješajte zajedno.

Stavite mješavinu biskvita u lim i čvrsto ga pritisnite prema natrag koristeći žlicu. Hladite u hladnjaku da se stegne, najmanje pola sata.

U odvojenim zdjelama otopite mlijeko i tamnu čokoladu preko posuda s lagano vrelom vodom. Alternativno, rastopiti u mikrovalnoj pećnici u 30-sekundnim intervalima, miješajući između svakog intervala dok se ne otopi. Odvojite se da se ohladi.

Koristite  ruku kako biste pomiješali mascarpone, krem ​​sir, šećer u prahu, prašak s pićem u prahu, vruću čokoladu i ekstrakt vanilije dok ne postane glatka.

U zasebnoj zdjeli umutite slatko vrhnje, a zatim je prekrijte mješavinom mascarponea.

Dodajte pola smjese u svaku zdjelu čokolade, miješajući dok se dobro ne spoji.

Umiješajte pola usitnjenih badema, cijelih badema  u mješavinu mliječne čokolade; ostatak promiješajte u smjesu tamne čokolade.

Namočite tamnu čokoladnu smjesu na bazu biskvita.

Premažite na vrhu s mliječnom čokoladnom smjesom .

Ostavite u hladnjak preko noći da se stegne.

Dobar tek!

Izvor:Good Food magazine

Nema komentara:

Objavi komentar