
Potrebno:
- 225g quinoa ili crvenog graha
- 25g maslaca
- 1 crveni čili, nasjeckan sitno
- 1 češanj češnjaka, zgnječen
- 400g mini pilećih fileta
- 1½ žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- 300g mini rajčice, grubo sjeckani
- šaka crne masline kalamata
- 1 crveni luk, sitno narezan
- 100g feta sira, drobljeno
- mala hrpa lišća metvice,isjeckano sitno
- sok i kora ½ limuna
Priprema:
Kuhajte kvinoju slijedeći upute za pakiranje, zatim ih isperite u hladnoj vodi i temeljito ocijedite.
Ukoliko koristite crveni grah, takođe slijedite upute na limenci.
U međuvremenu pomiješajte maslac, čili i češnjak u pastu.
Pileće filete bacite u 2 kašike maslinovog ulja uz malo začina. Položite u vruću tavu i pržite 3-4 minute sa svake strane ili dok ne porumeni. Prebacite na tanjur, premažite ga začinjenim maslacem i ostavite da se rastopi.
Zatim nasjeckajte rajčicu, masline, luk, feta i mentu u zdjelu.
Potom ubacite u kuhani quinoa i sve izmiješajte lagano kako bi upilo raznolikost začina. Umiješajte preostalo maslinovo ulje, limunov sok i koru te dobro začinite.
Poslužite s pilećim fileom na vrhu, te na kraju prelite pilećim sokovima iz tave koji su ostali nakon prženja. Dobar tek!
Izvor:bbcgoodfood
super blog
OdgovoriIzbriši