nedjelja, 20. listopada 2019.

Grilovana piletina na grčki način koja će vas oduševiti a gotova za dvadeset minuta




Griddled chicken with quinoa Greek salad

Potrebno:

- 225g quinoa ili crvenog graha
- 25g maslaca
- 1 crveni čili, nasjeckan sitno 
- 1 češanj češnjaka, zgnječen
- 400g mini pilećih fileta 
- 1½ žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- 300g mini rajčice, grubo sjeckani
- šaka crne masline kalamata
- 1 crveni luk, sitno narezan
- 100g feta sira, drobljeno
- mala hrpa lišća metvice,isjeckano sitno
- sok i kora  ½ limuna


Priprema:

Kuhajte kvinoju slijedeći upute za pakiranje, zatim ih isperite u hladnoj vodi i temeljito ocijedite.
Ukoliko koristite crveni grah, takođe slijedite upute na limenci.

U međuvremenu pomiješajte maslac, čili i češnjak u pastu. 

Pileće filete bacite u 2 kašike maslinovog ulja uz malo začina. Položite u vruću tavu i pržite 3-4 minute sa svake strane ili dok ne porumeni. Prebacite na tanjur, premažite ga začinjenim maslacem i ostavite da se rastopi.

Zatim nasjeckajte rajčicu, masline, luk, feta i mentu u zdjelu. 



Potom ubacite u kuhani quinoa i sve izmiješajte lagano kako bi upilo raznolikost začina. Umiješajte preostalo maslinovo ulje, limunov sok i koru te dobro začinite. 

Poslužite s pilećim fileom na vrhu, te na kraju prelite pilećim sokovima iz tave koji su ostali nakon prženja. Dobar tek!

Izvor:bbcgoodfood

1 komentar: