nedjelja, 20. listopada 2019.

Mediteranska ukusna musaka s makaronima i mesom koju ćete obožavati


Ova snažna mediteranska poslastica je kolač od tjestenine, kao križ između musake i makaronskog sira, predstavlja zdrav obrok...

                            Greek lamb & macaroni bake

Potrebno:

- 1 žlica maslinovog ulja

- 1 veliki luk, isjeckan

- 2 češnja češnjaka, zgnječena

- 500g manje masnog janjećeg mljevenog mesa ili junećeg

- 1 žličica mljevenog cimeta

- 1 kocka govedine ili janjetine(za supu kocka)

- 2 x 400g limenke nasjeckane rajčice

- 1 žlica sušenog origana

- 400g makarona

- 250g kašike rikote

- 50g parmezana

- 50ml mlijeka

-  kruh s okusom češnjaka za posluživanje (neobavezno)


Priprema:

U velikoj tavi zagrijte ulje, dodajte luk i kuhajte 10 min dok ne omekša. 

Dodajte češnjak i kuhajte još 1 minutu, pa potom dodati i mljeveno meso,malo pojačati toplinu te dinstati meso dok dobije finu zlatno smeđu boju mješajući stalno drvenom žlicom.

Kad janjetina porumeni, dodajte cimet, zdrobljenu kocku za supu te  kockice rajčice i origano. Dobro promiješajte i pirjajte 15 minuta, pokriveno, a potom 15 minuta, nepokriveno, dok se umak ne zgusne i rajčice ne skuhaju.



U međuvremenu skuhajte makarone slijedeći upute za pakiranje. Dobro ocijedite. Zagrijte pećnicu na 200C / 180C ventilator / plin 6.

Pomiješajte rikotu, veći dio parmezana i mlijeko s puno začina i umiješajte u makarone. Meso istresite u veliku posudu za pečenje, premažite smjesom od makarona i pospite preostalim parmezanom. 

Pecite 30 min dok ne poprime zlatnu boju. Poslužite vruće s kruhom od češnjaka, ako želite.

Dobar tek!

Izvor:bbcgoodfood

Nema komentara:

Objavi komentar