Ova snažna mediteranska poslastica je kolač od tjestenine, kao križ između musake i makaronskog sira, predstavlja zdrav obrok...

Potrebno:
- 1 žlica maslinovog ulja
- 1 veliki luk, isjeckan
- 2 češnja češnjaka, zgnječena
- 500g manje masnog janjećeg mljevenog mesa ili junećeg
- 1 žličica mljevenog cimeta
- 1 kocka govedine ili janjetine(za supu kocka)
- 2 x 400g limenke nasjeckane rajčice
- 1 žlica sušenog origana
- 400g makarona
- 250g kašike rikote
- 50g parmezana
- 50ml mlijeka
- kruh s okusom češnjaka za posluživanje (neobavezno)
Priprema:
U velikoj tavi zagrijte ulje, dodajte luk i kuhajte 10 min dok ne omekša.
Dodajte češnjak i kuhajte još 1 minutu, pa potom dodati i mljeveno meso,malo pojačati toplinu te dinstati meso dok dobije finu zlatno smeđu boju mješajući stalno drvenom žlicom.
Kad janjetina porumeni, dodajte cimet, zdrobljenu kocku za supu te kockice rajčice i origano. Dobro promiješajte i pirjajte 15 minuta, pokriveno, a potom 15 minuta, nepokriveno, dok se umak ne zgusne i rajčice ne skuhaju.
U međuvremenu skuhajte makarone slijedeći upute za pakiranje. Dobro ocijedite. Zagrijte pećnicu na 200C / 180C ventilator / plin 6.
Pomiješajte rikotu, veći dio parmezana i mlijeko s puno začina i umiješajte u makarone. Meso istresite u veliku posudu za pečenje, premažite smjesom od makarona i pospite preostalim parmezanom.
Pecite 30 min dok ne poprime zlatnu boju. Poslužite vruće s kruhom od češnjaka, ako želite.
Dobar tek!
Izvor:bbcgoodfood
Nema komentara:
Objavi komentar