Iznenadite svoje najmilije ili najavljene goste ovim fantastičnim, jako ukusnim jelom koje će ih oduševiti, fini hrskavi pileći file punjen feta sirom i zdravim špinatom a spremno je u tili čas....
Potrebno:
- 4 pileca filea
- 150g špinata
- 1 glavica luka
- 75g feta sira
- 1 jaje
- 100g brašna
- so, biber, muškatni oraščić
- 3 kašike istopljenog maslaca i 3 kašike ulja
Priprema:
| Pripremiti špinat tako što ćete ga očistiti, oprati i ostaviti da se ocjedi. Očistiti crni i bijeli luk, isjeckati ga i izdinstati na maslacu. Dodati špinat, pa ga dinstati na luku oko 10 minuta. Dinstati sve dok tečnost ne ispari, posoliti i pobiberiti dodati malo muškatnog oraščića te ostaviti da se ohladi. Pileće filete oprati i prosušiti pa uzduž zasjeći i napraviti kao džep. Sir isjeći na kockice, pa ga dodati u špinat, sve zajedno izmiješati. Filete puniti dobijenom smesom, a na kraju ih zatvoriti pomoću drvenih štapića ili čačkalica. Uključite rernu na 200 stepeni da se zagrije. Meso prvo uvaljati u brašno, zatim u dobro umućeno jaje i na kraju u brašno za pohovanje. Tako uvaljano meso pržiti na ulju oko 5 minuta uz stalno okretanje. Nakon toga, meso poređati u dublji pleh podmazan maslacem, pa u njemu peći oko 10 minuta u zagrijanoj rerni. Može se služiti i toplo i hladno, jako je ukusno i hrskavo, a kao prilog možete koristiti po vašem izboru povrće ili neki umak. Dobar tek! Izvor:novine.ca, foto:gastro.24sata.hr |
Nema komentara:
Objavi komentar