subota, 22. veljače 2020.

Fini hrskavi pileći file punjen sa feta sirom i špinatom, sigurno ćete uživati



Iznenadite svoje najmilije ili najavljene goste ovim fantastičnim, jako ukusnim jelom koje će ih oduševiti, fini hrskavi pileći file punjen feta sirom i zdravim špinatom a spremno je u tili čas....


                                             Rezultat slika za hrskavi pileci file punjen spinatom i feta sirom slike

Potrebno:

- 4 pileca filea

- 150g špinata

- 1 glavica luka

- 75g feta sira

- 1 jaje

- 100g brašna

- so, biber, muškatni oraščić

- 3 kašike istopljenog maslaca i 3 kašike ulja


Priprema:

Pripremiti špinat tako što ćete ga očistiti, oprati i ostaviti da se ocjedi.

Očistiti crni i bijeli luk, isjeckati ga i izdinstati na maslacu. Dodati špinat, pa ga dinstati na luku oko 10 minuta. Dinstati sve dok tečnost ne ispari, posoliti i pobiberiti dodati malo muškatnog oraščića te ostaviti da se ohladi.

Pileće filete oprati i prosušiti pa uzduž zasjeći i napraviti kao džep.

Sir isjeći na kockice, pa ga dodati u špinat, sve zajedno izmiješati.

Filete puniti dobijenom smesom, a na kraju ih zatvoriti pomoću drvenih štapića ili čačkalica.

Uključite rernu na 200 stepeni da se zagrije.

Meso prvo uvaljati u brašno, zatim u dobro umućeno jaje i na kraju u brašno za pohovanje.

Tako uvaljano meso pržiti na ulju oko 5 minuta uz stalno okretanje.

Nakon toga, meso poređati u dublji pleh podmazan maslacem, pa u njemu peći oko 10 minuta u zagrijanoj rerni.

Može se služiti i toplo i hladno, jako je ukusno i hrskavo, a kao prilog možete koristiti po vašem izboru povrće ili neki umak.

Dobar tek!

Izvor:novine.ca, foto:gastro.24sata.hr
 

Nema komentara:

Objavi komentar