subota, 22. veljače 2020.

Super pileći paprikaš po starim receptima u kojem ćete uživati


Super pileći paprikaš po starim receptima, vjerujem da ćete uživati u ovom jelu prepunom zdravih sastojaka i koje će vas uistinu okrijepiti i vratiti snagu nakon napornog dana. Jednostavno hrana za tijelo i dušu....


                                  Jela - Pileci gulas

Potrebno:

- 1 manje pile
- 50 g dimljene slanine
- 1 glavica luka
- 2-3 zelene paprike
- 2 paradajza
- 100 ml kisele pavlake
- 150 g šampinjona
- 1 kašika crvene mljevene paprike
- 1 kašika brašna
- 3 čena bijelog luka
- biber, so
- 1 kašika ulja, 1 kašika vegete


Priprema
Pile  isjecite na manje komade i posolite. 

Slaninu ijsecite na tanke šnite, luk i bijeli luk sitno isjeckajte. 
Oprane šampinjone isjecite na listiće, papriku na kolutiće, a paradajz (koji ste prethodno oljuštili) na kockice.

Na zagrijanom ulja kratko propržite slaninu i luk, sklonite sa šporeta, dodajte crvenu mljevenu papriku i malo promješajte. 


Na to dodajte piletinu, propržite sa svih strana, a zatim dodajte šampinjone, papriku, luk, biber i vegetu.

Na laganoj vatri dinstajte poklopljeno (u vlastitom soku bez dolivanja vode)  oko 15 minuta. Povremeno jelo promješajte. 


Kad meso skoro omekša, dodajte paradajz te nastavite sa dinstanjem. 

Brašno i pavlaku razmutite s oko 100 ml vode, umješajte u paprikaš i pustite da se sve kratko prokuha.

Sklonite sa vatre i koristite toplo.

Kao prilog uz pileći paprikaš poslužite široke rezance ili neki drugi prilog po želji, te salatu od krastavaca.


Dobar tek!

Izvor:novine.ca

Nema komentara:

Objavi komentar