srijeda, 6. svibnja 2020.

Pečeni krompir iz mikrovalne koji će vas oduševiti, spreman za tren


Ovo je jedan od mojih omiljenih recepata i toplo ga preporučjem za sve one koji vole krompir a sigurna sam da će ga obožavati čak i oni koji nisu bas ljubitelji. Krompir pripremljen na ovaj način je posebnog okusa i fino hrskav a istovremeno mekan da se prosto topi u ustima....



                             Jacket potato with leeks and vegetables

Potrebno:

- 2 velika krompira za pečenje

- 1 kašika maslinovog ulja

- prstohvat soli i puter

Trebat će vam i:

- 2 lista kuhinjskog rolna, 1 ploča sigurna za mikrovalnu pećnicu

Priprema:

Operite krompir za pečenje i vilicom narežite,izbockajte kožice na cijelu površinu, stvarajući mnoštvo malih rupa za pare.

Stavite komad kuhinjskog papira na tanjur zaštićen mikrotalasnom pećnicom, stavite krumpir a zatim i na vrh stavite još jedan list kuhinjskog papira.

Uključite i pecite mikrovalnom pećnicom 4 minute, zatim ih izvadite i okrenite krumpir - oprezno, bit će vruć. Ponovo pokrijte kuhinjskim rolom i kuhajte još 4 min, a zatim ponovno okrenite.

Nakon toga pecite u intervalima od 1-2 min dok se krompiri tijekom cijelog trenutka ne osjete mekanima i kožice se naboraju. Izvadite ih i ostavite da se ohlade.

Zagrijte pećnicu na 220C / 200C ventilator / gas 7. Kad se krumpir dovoljno ohladi da možete da podnesete ,kožice premažite maslinovim uljem i pospite morskom soli. Stavite ih u rernu na 10-15 min ili dok kože ne počnu da se hrskaju.

Rasporedite krumpir otvoren i dodajte puter. Poslužite s omiljenim preljevima ili uz gulaš ili kasiku.

Takođe možete krompir rasjeći nožem, staviti unutra trapist sir,kratko vratiti u rernu ili u mikrovalnu na minut,tek toliko da se sir rastopi zatim preko sira staviti kiselo vrhnje i sitno isjeckani mladi luk ili prazilu te ukrasiti rajčicom.

Dobar tek!

Izvor:Good Food magazine

Nema komentara:

Objavi komentar