Fantastično ,ukusno jelo, spremno za tren. Mekani kremasti kozji sir ili ukusno jaki plavi sir odlično djeluju u ovom laganom vegerijskom objedu koji je na stolu za samo 20 minuta!
Potrebno:
- 2 x 400g pakovanja svježih njoki
- 1 kašika maslinovog ulja
- 1 kašičica putera
- 1 veliki luk, grubo sjeckani
- 500g malih gljiva , sjeckanih
- 2 velika češnja češnjaka, nasjeckana
- 150g kremasto plavog sira , može danski plavi
- malo isjeckanog peršina
Priprema:
Stavite veliku posudu sa vodom i kuhajte njoke slijedeći upute za pakovanje. Kada isplivaju na vrh tave, spremni su. Ocijedite i stavite na stranu.
U međuvremenu zagrijte ulje i maslac u velikoj poklopljenoj tavi.
Dodajte luk i gljive, kuhajte 1 min na jakoj vatri, a zatim smanjite vatru na srednju, stavite poklopac i kuhajte 5 min, miješajući nekoliko puta.
Skinite poklopac i dodajte češnjak, kuhajte 1-2 min, a zatim njoke umiješajte u tavu.
Raspršite mrvice sira i peršun.
Jelo je spremno. Dobar tek!
Gnocchi with mushrooms & blue cheese
Ingredients
- - 2 x 400g packs fresh gnocchi
- - 1 tbsp olive oil
- - knob of butter
- - 1 large onion, roughly chopped
- - 500g small Forestière or Portobello mushrooms, sliced
- - 2 large garlic cloves, chopped
- - 150g pack creamy blue cheese (we used Danish blue)
- - small pack parsley, chopped
- Method
- Bring a large pan of water to the boil and cook the gnocchi following pack instructions. When they float to the top of the pan, they are ready. Drain and set aside.
- Meanwhile, heat the oil and butter in a large lidded frying pan. Add the onion and mushrooms, cook for 1 min over a high heat, then turn down the heat to medium, put the lid on and cook for 5 mins, stirring a few times.
- Remove the lid and add the garlic, cook for 1-2 mins, then stir the gnocchi into the pan. Scatter over blobs of cheese and the parsley.
- Izvor:Good Food magazine
Nema komentara:
Objavi komentar