nedjelja, 21. lipnja 2020.

Njoke sa gljivama i plavim sirom, spremne za tren - Gnocchi with mushrooms & blue cheese


Fantastično ,ukusno jelo, spremno za tren. Mekani kremasti kozji sir ili ukusno jaki plavi sir odlično djeluju u ovom laganom vegerijskom objedu koji je na stolu za samo 20 minuta!



                            Gnocchi with mushrooms & blue cheese 2016

Potrebno:

- 2 x 400g pakovanja svježih njoki

- 1 kašika maslinovog ulja

- 1 kašičica putera

- 1 veliki luk, grubo sjeckani

- 500g malih gljiva , sjeckanih

- 2 velika češnja češnjaka, nasjeckana

- 150g kremasto plavog sira , može  danski plavi

- malo isjeckanog peršina



Priprema:

Stavite veliku posudu sa vodom i kuhajte njoke slijedeći upute za pakovanje. Kada isplivaju na vrh tave, spremni su. Ocijedite i stavite na stranu.

U međuvremenu zagrijte ulje i maslac u velikoj poklopljenoj tavi. 

Dodajte luk i gljive, kuhajte 1 min na jakoj vatri, a zatim smanjite vatru na srednju, stavite poklopac i kuhajte 5 min, miješajući nekoliko puta.

Skinite poklopac i dodajte češnjak, kuhajte 1-2 min, a zatim njoke umiješajte u tavu. 

Raspršite mrvice sira i peršun.

Jelo je spremno. Dobar tek!


Gnocchi with mushrooms & blue cheese

Ingredients

  • - 2 x 400g packs fresh gnocchi
  • - 1 tbsp olive oil
  • - knob of butter
  • - 1 large onion, roughly chopped
  • - 500g small Forestière or Portobello mushrooms, sliced
  • - 2 large garlic cloves, chopped
  • - 150g pack creamy blue cheese (we used Danish blue)
  • - small pack parsley, chopped
  • Method
  • Bring a large pan of water to the boil and cook the gnocchi following pack instructions. When they float to the top of the pan, they are ready. Drain and set aside.
  • Meanwhile, heat the oil and butter in a large lidded frying pan. Add the onion and mushrooms, cook for 1 min over a high heat, then turn down the heat to medium, put the lid on and cook for 5 mins, stirring a few times.
  • Remove the lid and add the garlic, cook for 1-2 mins, then stir the gnocchi into the pan. Scatter over blobs of cheese and the parsley.
  • Izvor:Good Food magazine

Nema komentara:

Objavi komentar