Ovo jelo je toliko ukusno da mu prosto nemožete odoliti, kremasti sir u kombinaciji sa divnim njokama ,hrskavom slaninom i mladim špinatom , šarenilo boja fantastičnog ukusa i zanosnog mirisa...
Potrebno:
- 400g paketi njoki
- 5 komada mladog proljetnog luka
- 100 g mekog plavog sira srednjeg ukusa, kao što je dolcelatte
- 250g mascarpone
- 225g opranog špinata
- 50g kuhane tanke i hrskave dimljene prošarane slanine
Priprema:
Stavite dublju posudu sa slanom vodom da prokuha njoke, zatim ih kuhajte oko 3 minute dok se ne popnu na površinu.
U međuvremenu naribajte prolećni luk i plavi sir.
U veću posudu za masnoću stavite mascarpone, potom,dodajte plavi sir i proljetni luk i ostavite da se rastope na srednje jakoj vatri.
U sledećem koraku dodajte špinat sirnoj smjesi i miješajte dok samo ne porumeni.
Nasjeckajte pola slaninu u samjesu.
Ocijedite njoke sa šerpice žlicom za odlijevanje, umiješajte u smjesu sira, a zatim preko toga narežite preostalu slaninu.
Poslužite uz salatu i hrskavi hljeb.
Gnocchi with two cheeses & bacon
Ingredients
- - 400g packet potato gnocchi
- - 5 spring onions
- - 100g medium-flavoured soft blue cheese, such as dolcelatte
- - 250g tub mascarpone
- - 225g bag washed baby spinach
- - 50g cooked thin and crispy smoked streaky bacon
- Method
- Put a pan of salted water on to boil for the gnocchi. Meanwhile, slice the spring onions and blue cheese. Spoon the mascarpone into a large deep frying pan. Add the blue cheese and spring onions and leave to melt over a medium heat.
- Stir the mascarpone mixture. Tip the gnocchi into the boiling water and cook for about 3 minutes, until they rise to the surface.
- Add the spinach in large handfuls to the cheese mixture and stir until just wilted. Crumble in half the bacon. Skim the gnocchi from the pan with a draining spoon, stir into the cheese mixture, then crumble over the remaining bacon. Serve with salad and crusty bread.
- Izvor:Good Food magazine
Nema komentara:
Objavi komentar