nedjelja, 21. lipnja 2020.

Preukusni njoki sa dvije vrste sira i hrskavom slaninom - Delicious gnocchi with two types of cheese and crispy bacon


Ovo jelo je toliko ukusno da mu prosto nemožete odoliti, kremasti sir u kombinaciji sa divnim njokama ,hrskavom slaninom i mladim špinatom , šarenilo boja fantastičnog ukusa i zanosnog mirisa...




                        Gnocchi with two cheeses & bacon


Potrebno:

- 400g paketi njoki

- 5 komada mladog proljetnog luka

- 100 g mekog plavog sira srednjeg ukusa, kao što je dolcelatte

- 250g mascarpone

- 225g opranog  špinata

- 50g kuhane tanke i hrskave dimljene prošarane slanine


Priprema:

Stavite dublju posudu sa slanom vodom da prokuha njoke, zatim ih kuhajte oko 3 minute dok se ne popnu na površinu. 

U međuvremenu naribajte prolećni luk i plavi sir. 

U veću posudu za masnoću stavite mascarpone, potom,dodajte plavi sir i proljetni luk i ostavite da se rastope na srednje jakoj vatri.

U sledećem koraku dodajte špinat sirnoj smjesi i miješajte dok samo ne porumeni. 

Nasjeckajte  pola slaninu u samjesu.

Ocijedite njoke sa šerpice žlicom za odlijevanje, umiješajte u smjesu sira, a zatim preko toga narežite  preostalu slaninu. 

Poslužite uz salatu i hrskavi hljeb.


Gnocchi with two cheeses & bacon

Ingredients

  • - 400g packet potato gnocchi
  • - 5 spring onions
  • - 100g medium-flavoured soft blue cheese, such as dolcelatte
  • - 250g tub mascarpone
  • - 225g bag washed baby spinach
  • - 50g cooked thin and crispy smoked streaky bacon
  • Method
  • Put a pan of salted water on to boil for the gnocchi. Meanwhile, slice the spring onions and blue cheese. Spoon the mascarpone into a large deep frying pan. Add the blue cheese and spring onions and leave to melt over a medium heat.
  • Stir the mascarpone mixture. Tip the gnocchi into the boiling water and cook for about 3 minutes, until they rise to the surface.
  • Add the spinach in large handfuls to the cheese mixture and stir until just wilted. Crumble in half the bacon. Skim the gnocchi from the pan with a draining spoon, stir into the cheese mixture, then crumble over the remaining bacon. Serve with salad and crusty bread.
  • Izvor:Good Food magazine

Nema komentara:

Objavi komentar