Preukusno jelo za koje vam treba svega dvadeset minuta, fantastičan spoj mirisa i okusa daje ovom jelu posebnu draž i neodoljivost i sigurno vas osvaja na prvi zalogaj jer je uistinu jamiii..
Potrebno:
- 4 kašike sosa od ostrige
- 2 kašike tamnog sojinog sosa
- 1-2 kašike biljnog ulja
- 400g govedine, krupni odrezak, tanko isečen preko zrna u komade debljine ½ cm
- dužina vrha prsta komad svježeg korijena đumbira, sjeckani
- 300g proljetnog zelenila, irezano
- 150g pakovanje gljive kestena, narezano
Priprema:
Pomiješajte umake i stavite na stranu.
Zagrijte wok dok ne puše vruće, dodajte 1 kašika ulja, pa promiješajte i pržite meso dok ne porumeni.
Ovo ćete možda trebati u 2 serije, dodajući malo više ulja. Izvadite meso, a zatim obrišite wok.
Dodajte još malo ulja.
Pirjajte đumbir dok ne postane zlatan, a zatim dodajte prolećno zelje i gljive.
Kuvajte 3 minute, često miješajući, a zatim dodajte smjesu odreska i sojinog sosa.
Kuhajte još 3-4 min dok se umak malo ne zgusne i sve se ugrije.
Poslužite preko riže ili rezanaca.
Beef, mushroom & greens stir-fry
Ingredients
- - 4 tbsp oyster sauce
- - 2 tbsp dark soy sauce
- - 1-2 tbsp vegetable oil
- - 400g beef rump steak, thinly sliced across the grain into ½cm thick pieces
- - finger-tip length chunk fresh root ginger, chopped
- - 300g spring greens sliced
- - 150g pack chestnut mushroom, sliced
Method
- Mix the sauces together and set aside. Heat a wok until smoking hot, add 1 tsp oil, then stir-fry the meat until browned all over. You may need to do this in 2 batches, adding a little more oil. Remove the meat, then wipe the wok clean.
- Add a little more oil. Stir-fry the ginger until golden, then add the spring greens and mushrooms. Cook for 3 mins, stirring often, then add the steak and soy sauce mixture. Cook for 3-4 more mins until the sauce has thickened a little and everything is warmed through. Serve over rice or noodles.
- Izvor:Good Food magazine
Nema komentara:
Objavi komentar