Ako ste ljubitelj mirisnih i neodoljivih štrudli, evo pravog recepta za vas, jednostavno i lako do prave poslastice a naravno ako nemate višnje možete kombinovati drugu vrstu voća kao što su maline ili jagode, ukus je fantastičan!
Potrebno:
- paket gotovih kora
- 3 jaja
- 230 g šećera
- 500 ml jogurta
- 300 ml ulja
- 240 gr griza
- 2 vanilina šećera
- prašak za pecivo
- 500 g opranih i očišćenih višanja
- po želji šećer u prahu za posipanje
Priprema:
U zdjeli izmiksajte cijela jaja sa šećerom dok smjesa ne postane pjenasta.
Dodajte jogurt, ulje, griz, vanilin šećer i prašak za pecivo. Sve izmiješajte silikonskom kašikom.
Kore podijelite na tri jednaka dijela, za svaku štrudlu će biti potrebne tri kore.
Na prvu koru premažite dio smjese. Postavite drugu koru, koju također premažete smjesom. Postavite treću koru i nju premažite smjesom. Na tu treću koru rasporedite trećinu pripremljenih višanja. Zarolajte pripremljenu štrudlu.
Ponovite postupak s preostalim dvjema štrudlama, ali gledajte da vam ostane malo smjese za kraj.
Sve tri štrudle složite u tepsiju obloženu masnim papirom.
Tako složene štrudle premažite preostalom smjesom od griza.
Stavite u rernu zagrijanu na 180 Celzijevih stepeni i pecite otprilike 45 minuta.
Gotovu štrudlu ostavite da se ohladi. Prije rezanja štrudlu po želji posipajte šećerom u prahu i poslužite uz sladoled.
Dobar tek!
Izvor:Azra magazin
Nema komentara:
Objavi komentar