subota, 4. srpnja 2020.

30 minutni punjeni paradajz na mediteranski način, sigurno će vas oduševiti


Ako ste poželili mediteransku hranu i da vaš dom zamiriše svim onim aromatičnim mirisima mediterana, evo fantastičnog recepta za koji vam trena svega pola sata i već je na stolu.
Punjeni paradajz je preukusan i sigurno će vas oduševiti što okusom tako i mirisom, pa zato ne probati...




                                      OKUSI I MIRISI MORA: Danas pravimo filovani paradajz na primorski ...

Potrebno:

- 4 velika paradajza
- 125 g fileta skuše iz konzerve
- 1 glavica luka
- 1 limun
- 2 kisela krastavca
- 5-6 crnih otkoštenih maslina
- 1 kašika posoljenih kapara
- 1 kašika sjeckanog peršuna
- ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i biber
Priprema
Luk nasjeckamo, masline i kisele krastavce narežemo na kockice, limunov sok iscijedimo, a filete skuše ocijedimo.
Paradajzima odrežemo gornji dio, kašikom izdubimo srednji mekani dio i stavimo ih odrezanom stranom na kuhinjski papir da se ocijede.
U zdjelu ulijemo maslinovo ulje i sok od limuna, pobiberimo i izmiješamo sastojke. Zatim dodamo filete skuše i malo ih usitnimo viljuškom.
Dodamo kockice kiselih krastavaca i maslina, sjeckani luk, kapare, sjeckani peršun i sve zajedno dobro promiješamo.
Dobivenom mješavinom filujemo izdubljene i ocijeđene paradajze i stavimo iz u hladnjak da se ohlade.
Ohlađene punjene paradajze posipamo s još malo sjeckanog peršina, rasporedimo na tanjire i poslužimo.
Prijatno!
Izvor:slobodna-bosna.ba

Nema komentara:

Objavi komentar