Vjerovatno ste tjesteninu pripremali na razne načine ali tjesteninu finu kremastu sa piletinom i sirom sigurno niste, probajte zaista je jamiii...
Potrebno:
- 300 g tjestenine
- 1 komad pilećih prsa
- 250 ml vrhnja za kuhanje
- 1/2 šoljice feta sira
- 1 glavica luka
- ekstra djevičansko maslinovo ulje, biber, sol
Priprema
Tjesteninu kuhamo po uputama na pakiranju, a pileća prsa narežemo na kockice.
Piletinu narezanu na kockice začinimo te stavimo peći u tavu na zagrijano ulje.
Kada piletina poprimi zlatno-smeđu boju, izvadimo je iz tave i stavimo sa strane, a na ulje dodamo sjeckani luk i dinstamo dok ne omekša.
Kada je luk omekšao, u tavu vratimo pečenu piletinu te dodamo vrhnje za kuhanje.
Zatim sastojke dobro promiješamo i dodamo feta sir.
Za kraj, umak od feta sira posolimo i pobiberimo te prelijemo po ocijeđenoj tjestenini.
Ovako fina kremasta tjestenina će vas oduševiti i sigurno ćete je praviti iznova i iznova.
Dobar tek!
Izvor:slobodna-bosna.ba
Nema komentara:
Objavi komentar