Ovu poslasticu pripremit ćete za tren, tako brzo, jednostavno i lako da vam čak nije potreban ni mikser a uživati u fantastičnom ukusu kokosa i čokolade!
Potrebno:
- 1 čaša tekućeg jogurta od 2 dcl
- 1 čaša mlijeka
- 1 čaša ulja
- 1 čaša kokosa
- 1 vanili šećer
- 2 čaše šećera
- 2 čaše brašna
- 1 žlica praška za pecivo
Glazura:
- 100 grama čokolade i 3 žlice ulja
Priprema:
U dublju posudu uspite mlijeko i jogurt, dodajte šećer te ostavite par mi nuta da se šećer otopi.
Kuhačom ili špatulom, umješajte sve ostale sastojke te lagano izmješajte da dobijete finu masu bez grudvica.
Ulijte u manji, namašćen i brašnom posuti pleh (20×17) i pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva, nekih 30-tak minuta.
Provjerite čačkalicom da li je pečen.
Glazuru pripremite tako da na pari, ili tihoj vatri, otopite čokoladu sa uljem i prelijte preko kolača.
Stavite kolaqč kratko u hladnjak te čim se glazura stegne, možete ga rezati.
Dobar tek!
Izvor:dnevno.hr
Nema komentara:
Objavi komentar