petak, 3. srpnja 2020.

15 minutna pasta s morskim plodovima, savršen obrok za petak uveče!


Za ovo nada sve zdravo i jakoo ukusno jelo potrebno vam je samo 15 minuta a uživat ćete u savršenstvu okusa i zanosnog Za samo nekoliko minuta napravite jelo s niskim udjelom masti - idealno za petak uveče!



                                20-minute seafood pasta


Potrebno:

- 1 kašika maslinovog ulja

- 1 luk, isjeckan

- 1 češnja češnjaka, seckani

- 1 kašika crvene paprike

- 400g limenke nasjeckanog paradajza

- 1litar pilećeg temeljca  (od kocke je u redu)

- 300 g špageta, grubo slomljene

- 240g mješavina smrznute morske hrane, odmrznuta

- šaka peršuna


Priprema:

Zagrijte ulje u vok ili velikoj tavi, pa kuhajte luk i češnjak na srednje jakoj vatri 5 minuta, dok ne omekša. Dodajte papriku, paradajz i temeljac, pa prokuvajte.

Smanjite toplotu na laganoj vatri, umiješajte tjesteninu i kuhajte 7 minuta, povremeno miješajući da se tjestenina ne lijepi. 

Umiješajte morsku hranu, kuhajte još 3 minute dok se sve ne zagrije i tjestenina se skuha, a zatim dodajte prema ukusu. 

Pospite peršunom i poslužite uz isječene kriške limuna.


Izvor:Good Food magazine

Nema komentara:

Objavi komentar