Kako namirnice i biljke pomažu kao hrana i lijek , brzi i jednostavni recepti,sve što nam priroda nudi na dohvat ruke.
petak, 3. srpnja 2020.
15 minutna pasta s morskim plodovima, savršen obrok za petak uveče!
Za ovo nada sve zdravo i jakoo ukusno jelo potrebno vam je samo 15 minuta a uživat ćete u savršenstvu okusa i zanosnog Za samo nekoliko minuta napravite jelo s niskim udjelom masti - idealno za petak uveče!
Potrebno:
- 1 kašika maslinovog ulja
- 1 luk, isjeckan
- 1 češnja češnjaka, seckani
- 1 kašika crvene paprike
- 400g limenke nasjeckanog paradajza
- 1litar pilećeg temeljca (od kocke je u redu)
- 300 g špageta, grubo slomljene
- 240g mješavina smrznute morske hrane, odmrznuta
- šaka peršuna
Priprema:
Zagrijte ulje u vok ili velikoj tavi, pa kuhajte luk i češnjak na srednje jakoj vatri 5 minuta, dok ne omekša. Dodajte papriku, paradajz i temeljac, pa prokuvajte.
Smanjite toplotu na laganoj vatri, umiješajte tjesteninu i kuhajte 7 minuta, povremeno miješajući da se tjestenina ne lijepi.
Umiješajte morsku hranu, kuhajte još 3 minute dok se sve ne zagrije i tjestenina se skuha, a zatim dodajte prema ukusu.
Pospite peršunom i poslužite uz isječene kriške limuna.
Izvor:Good Food magazine
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar