petak, 3. srpnja 2020.

15 minutni Savršen brzi čili sa kremastim ljutim krumpirom - Perfect Quick chilli with creamy chive crushed potatoes


Ako ste ljubitelj čilija i želite jedan jako brz ali isto tako ukusan obrok, ovo je pravi recept za vas.Osvojit će vas na prvi zalogaj i sigurno ćete ga pripremati iznova i iznovaa..


                                        Quick chilli with creamy chive crushed potatoes


Potrebno:

- 454 g svinjska kobasica sa smanjenom masnoćom 

- 2 kašike biljnog ulja

- 1kg mladog krompira s korom

- 2 crvene paprike, nasjeckane i narezane

- 2 češnja češnjaka, zgnječena

- 1 kašika  mljevenog korijandera, 1 kašika čilija u prahu i mljevenog kumina

- 400g  crveni grah u vodi, isprati i ocijediti, može iz konzerve

- 2 x 400g konzerve sjeckane rajčice sa biljem

- 2 kašike šećera 

- 5 kašika grčkog jogurta sa 0% masti

- 20 g vlasca


Priprema:

Iz svake kobasice iscijedite 3 kuglice mesa, a zatim ih u ulju pržite 5 min do zlatnožute. 

Dok se kobasice prže, stavite krumpir da kuha 10 min dok ne omekša. 

U tavu s kobasicama dodajte paprike, a zatim pržite još 4 min. 

Dodajte češnjaka i začina, pržite 1 minut, pa dodajte grah, paradajz i šećer. Pustite da se pirja 5 min dok se umaci i mesne kuglice ne skuhaju.

Ocijedite krompir, pa usitnite s maslacem. 

Procijedite ga kroz jogurt i vlasac, posolite sa malo vode, a zatim poslužite sa čilijem. 

Po vrhu pospite jogurtom i posipajte vlasac, ako želite.

Dobar tek!


Quick chilli with creamy chive crushed potatoes

Ingredients:

  • 454g pack reduced-fat pork sausage
  • 2 tsp vegetable oil
  • 1kg new potatoes, skins on, thickly sliced
  • 2 red peppers, deseeded and sliced
  • 2 garlic cloves, crushed
  • 1 tsp each ground coriander, chilli powder and ground cumin
  • 400g can red kidney beans in water, rinsed and drained
  • 2 x 400g cans chopped tomatoes with herbs
  • 2 tsp caster sugar
  • 5 tbsp 0% fat Greek yogurt
  • 20g pack chive, snipped
  • Method:
  • Squeeze 3 balls of meat from each sausage, then fry in the oil for 5 mins until golden. While they cook, put the potatoes on to boil for 10 mins until tender. Add the peppers to the pan, then fry for 4 mins more. Tip in the garlic and spices, fry for 1 min, then add the beans, tomatoes and sugar. Simmer for 5 mins until saucy and the meatballs are cooked.
  • Drain the potatoes, then crush with a masher. Fold through the yogurt and chives, loosen with a splash of water, then serve with the chilli. Top with a dollop more yogurt and sprinkling of chives, if you like.


Izvor:Good Food magazine

Nema komentara:

Objavi komentar