Ako ste ljubitelj čilija i želite jedan jako brz ali isto tako ukusan obrok, ovo je pravi recept za vas.Osvojit će vas na prvi zalogaj i sigurno ćete ga pripremati iznova i iznovaa..
Potrebno:
- 454 g svinjska kobasica sa smanjenom masnoćom
- 2 kašike biljnog ulja
- 1kg mladog krompira s korom
- 2 crvene paprike, nasjeckane i narezane
- 2 češnja češnjaka, zgnječena
- 1 kašika mljevenog korijandera, 1 kašika čilija u prahu i mljevenog kumina
- 400g crveni grah u vodi, isprati i ocijediti, može iz konzerve
- 2 x 400g konzerve sjeckane rajčice sa biljem
- 2 kašike šećera
- 5 kašika grčkog jogurta sa 0% masti
- 20 g vlasca
Priprema:
Iz svake kobasice iscijedite 3 kuglice mesa, a zatim ih u ulju pržite 5 min do zlatnožute.
Dok se kobasice prže, stavite krumpir da kuha 10 min dok ne omekša.
U tavu s kobasicama dodajte paprike, a zatim pržite još 4 min.
Dodajte češnjaka i začina, pržite 1 minut, pa dodajte grah, paradajz i šećer. Pustite da se pirja 5 min dok se umaci i mesne kuglice ne skuhaju.
Ocijedite krompir, pa usitnite s maslacem.
Procijedite ga kroz jogurt i vlasac, posolite sa malo vode, a zatim poslužite sa čilijem.
Po vrhu pospite jogurtom i posipajte vlasac, ako želite.
Dobar tek!
Quick chilli with creamy chive crushed potatoes
Ingredients:
- 454g pack reduced-fat pork sausage
- 2 tsp vegetable oil
- 1kg new potatoes, skins on, thickly sliced
- 2 red peppers, deseeded and sliced
- 2 garlic cloves, crushed
- 1 tsp each ground coriander, chilli powder and ground cumin
- 400g can red kidney beans in water, rinsed and drained
- 2 x 400g cans chopped tomatoes with herbs
- 2 tsp caster sugar
- 5 tbsp 0% fat Greek yogurt
- 20g pack chive, snipped
- Method:
- Squeeze 3 balls of meat from each sausage, then fry in the oil for 5 mins until golden. While they cook, put the potatoes on to boil for 10 mins until tender. Add the peppers to the pan, then fry for 4 mins more. Tip in the garlic and spices, fry for 1 min, then add the beans, tomatoes and sugar. Simmer for 5 mins until saucy and the meatballs are cooked.
- Drain the potatoes, then crush with a masher. Fold through the yogurt and chives, loosen with a splash of water, then serve with the chilli. Top with a dollop more yogurt and sprinkling of chives, if you like.
Izvor:Good Food magazine
Nema komentara:
Objavi komentar