Napravite ovu tjesteninu od lososa za manje od 20 minuta za večeru u kojoj će uživati cijela porodica. Djeca će voljeti spiralnu tjesteninu i rado je jesti a tako doprinosite njihovom i vašem zdravlju jer je obrok prepun dobrih vlakana i omega-3 dobrih masnoća.
Potrebno:
- 240g spiralne paste-fusillija od celog brašna
- 1 kašičica putera
- 1 veliki šalot- glavica mladog luka, sitno sjeckani
- 140g smrznutog graška
- 2 lososa bez kože filete, isečene na komade
- 140 g kiselog vrhnja s niskim udjelom masti
- ½ kocke za supu biljnog bilja sa malo soli
- sitne hrpice vlasca, divljeg bijelog luka sitno isjeckan
Priprema:
Zagrijte posudu sa vodom i kuhajte 240g fusilija od celog brašna u skladu sa uputama za pakovanje.
U međuvremenu, u loncu zakuhajte kašičicu maslaca, a zatim dodajte 1 veliki sitno sjeckani šalot i kuhajte 5 min ili dok ne omekša.
Dodajte 140 g smrznutog graška, 2 fileta lososa bez kože, iseckane na komade, 140 g vrhnja sa malo masnoće i 50 ml vode. Usitnite ½ povrtne kocke sa malo soli.
Kuhajte 3-4 minute dok ne prokuha, umiješajte sitno urezane listiće luka i malo crnog bibera.
Zatim dodajte tjesteninu i promiješajte. Servirajte u zdjelama.
Pasta with salmon & peas
Ingredients:
- - 240g wholewheat fusilli
- - knob of butter
- - 1 large shallot, finely chopped
- - 140g frozen peas
- - 2 skinless salmon fillets, cut into chunks
- - 140g low fat crème fraîche
- - ½ low salt vegetable stock cube (we used Kallo)
- - small bunch chives, snipped
- Method:
- Bring a pan of water to the boil and cook 240g wholewheat fusilli according to the pack instructions.Meanwhile, heat a knob of butter in a saucepan, then add 1 large finely chopped shallot and cook for 5 mins or until softened.Add 140g frozen peas, 2 skinless salmon fillets, cut into chunks, 140g low fat crème fraîche and 50ml water. Crumble in ½ low salt vegetable stock cube.Cook for 3-4 mins until cooked through, stir in small bunch snipped chives and some black pepper. Then stir through to coat the pasta. Serve in bowls.
- Izvor:bbcgoodfood.com
Nema komentara:
Objavi komentar