ponedjeljak, 22. lipnja 2020.

10 minutna pasta sa lososom i graškom u kojoj ćete uživati -10 minute pasta with salmon and peas


Napravite ovu tjesteninu od lososa za manje od 20 minuta za večeru u kojoj će uživati cijela porodica. Djeca će voljeti spiralnu tjesteninu i rado je jesti a tako doprinosite njihovom i vašem zdravlju jer je obrok prepun dobrih vlakana i omega-3 dobrih masnoća.



               A saucepan and small bowl serving pasta with salmon & peas                           
  


Potrebno:

- 240g spiralne paste-fusillija od celog brašna

- 1 kašičica putera

- 1 veliki šalot- glavica mladog luka, sitno sjeckani

- 140g smrznutog graška

- 2 lososa bez kože filete, isečene na komade

- 140 g kiselog vrhnja s niskim udjelom masti 

- ½ kocke za supu biljnog bilja sa malo soli 

- sitne hrpice vlasca, divljeg bijelog luka sitno isjeckan


Priprema:

Zagrijte posudu sa vodom i kuhajte 240g fusilija od celog brašna u skladu sa uputama za pakovanje.

U međuvremenu, u loncu zakuhajte kašičicu maslaca, a zatim dodajte 1 veliki sitno sjeckani šalot i kuhajte 5 min ili dok ne omekša.

Dodajte 140 g smrznutog graška, 2 fileta lososa bez kože, iseckane na komade, 140 g vrhnja sa malo masnoće i 50 ml vode. Usitnite  ½ povrtne kocke  sa malo soli.

Kuhajte 3-4 minute dok ne prokuha, umiješajte sitno urezane listiće luka i malo crnog bibera. 

Zatim dodajte tjesteninu i promiješajte. Servirajte u zdjelama.


Pasta with salmon & peas

Ingredients:

  • - 240g wholewheat fusilli
  • - knob of butter
  • - 1 large shallot, finely chopped
  • - 140g frozen peas
  • - 2 skinless salmon fillets, cut into chunks
  • - 140g low fat crème fraîche
  • - ½ low salt vegetable stock cube (we used Kallo)
  • - small bunch chives, snipped
  • Method:
  • Bring a pan of water to the boil and cook 240g wholewheat fusilli according to the pack instructions.Meanwhile, heat a knob of butter in a saucepan, then add 1 large finely chopped shallot and cook for 5 mins or until softened.Add 140g frozen peas, 2 skinless salmon fillets, cut into chunks, 140g low fat crème fraîche and 50ml water. Crumble in ½ low salt vegetable stock cube.Cook for 3-4 mins until cooked through, stir in small bunch snipped chives and some black pepper. Then stir through to coat the pasta. Serve in bowls.
  • Izvor:bbcgoodfood.com

Nema komentara:

Objavi komentar