Ovaj recept je idealan za laganu večeru i fantastična kombinacija za finu piletinu sa super zdravom brokolijem, đumbirom i češnjakom.Prekrasni mirisi preplavit će sva vaša čula i oduševiti vas!
Potrebno:
- 200g brokula
- 180g pileća prsa, narezana na kockice
- 15g đumbira, iseckane na komade
- 2 češnja češnjaka iseckana na sitne kockice
- 1 crveni luk, sitno isječen
- 1 pečena crvena paprika, iz staklenke, isječena na kockice
- 2 kašike maslinovog ulja
- 1 kašika blagog čilija u prahu
- 1 kašika soja sosa sa reduciranom soli
Priprema:
Stavite čajnik da prokuha, pa brokoli prelijte u srednju posudu spremnu za zagrijavanje. Ulijte vodu preko brokule i kuhajte 4 minute.
Zagrijte maslinovo ulje u wok-u protiv lepljenja i promešajte - pržite đumbir, beli luk i luk oko 2 minute, dodajte blagi čili prah i kratko promešajte.
Dodajte piletinu i promešajte je i pržite još 2 min.
Ocijedite brokoli i ostavite sa strane vodu za kasnije.
Istresite ocjeđene brokoli u wok sa sojom, medom, crvenom paprikom i 4 kašike vode brokule, a zatim kuhajte dok se ne zagrije.
U međuvremenu, pirjajte rižu slijedeći upute za pakiranje i poslužite uz prženje.
Ingredients:
- - 200g trimmed broccoli
- - 180g - 1 chicken breast , diced
- - 15g ginger, cut into shreds
- - 2 garlic cloves, cut into shreds
- - 1 red onion, sliced
- - 1 roasted red pepper, from a jar, cut into cubes
- - 2 tsp olive oil
- - 1 tsp mild chilli powder
- - 1 tbsp reduced-salt soy sauce
- - 1 tbsp honey
- - 250g pack cooked brown rice
- Method:
- Put the kettle on to boil and tip the broccoli into a medium pan ready to go on the heat. Pour the water over the broccoli then boil for 4 mins.
- Heat the olive oil in a non-stick wok and stir-fry the ginger, garlic and onion for 2 mins, add the mild chilli powder and stir briefly. Add the chicken and stir-fry for 2 mins more. Drain the broccoli and reserve the water. Tip the broccoli into the wok with the soy, honey, red pepper and 4 tbsp broccoli water then cook until heated through. Meanwhile, heat the rice following the pack instructions and serve with the stir-fry.
- Izvor:Good Food magazine
Nema komentara:
Objavi komentar