Ovaj super zdravi obrok kada jednom napravite i probate sigurno ćete praviti iznova i iznova jer je zaista preukusan, bez suvišnih masnoća i uz to jako jeftin!
Potrebno:
- 1kg krompira, isjeckan
- 25g putera
- 300g smrznute paprike
- 1 luk, isjeckan
- 500g pureće mljeveno meso
- 1 crveni čili, nasjeckan
- 1 kašika dimljene paprike
- 200ml vrućeg pilećeg temeljca, može i pileća kocka za supu
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 200C / 180C ventilator / gas 6.
Krumpir kuhajte u velikoj posudi sa slanom vodom 12-15 min ili dok ne omekša.
Dobro ocijedite, a zatim vratite u šerpu i ostavite da se kuha 3 minute.
Dodajte malo začina i maslaca, pa grubo izmiksajte vilicom i ostavite da se odstoji kasnije.
U međuvremenu, kuhajte paprike i luk u velikoj tavi 5 minuta , stalno miješajući ne dozvoljavajući da se zalijepe.
Umiješajte pureće mljeveno meso, čili i papriku i kuhajte dok ne porumeni.
Dodajte pileći temeljac, a zatim mešajte 10 minuta dok se ne zgusne.
Pureću kašu prebacite u vatrostalnu posudu , prelijte kašom od krompira i pecite u zagrijanoj rerni oko 30 min ili dok ne poprimi zlatnu boju.
Dobar tek!
Ingredients:
- - 1kg potatoes, chopped
- - 25g butter
- - 300g frozen pepper
- - 1 onion, chopped
- - 500g pack turkey mince
- - 1 red chilli, deseeded and chopped
- - 1 tbsp smoked paprika
- - 200ml hot chicken stock
- Method:
- Heat oven to 200C/180C fan/gas 6. Cook the potatoes in a large pan of salted water for 12-15 mins or until tender. Drain well, then return to the pan and allow to steam for 3 mins. Add some seasoning and the butter, then roughly mash with a fork and set aside until later.
- Meanwhile, cook the peppers and onion in a large pan for 5 mins – the water in the peppers should stop them sticking. Stir in the turkey mince, chilli and paprika and cook until browned. Pour in the stock, then bubble for 10 mins until thickened. Transfer the turkey mince into an ovenproof dish, top with the mash and cook for 30 mins or until golden and bubbling.
- Izvor:Good Food magazine
Nema komentara:
Objavi komentar