Današnji recept je pravo ljetno jelo, fini sočni sataraš upotpunjen sa šampinjonima i prženom piletinom.Divno miriše a fantastičnog ukusa, gotovo za tren!

Potrebno:
- 1/2 kg. piletine
- 2 glavice crnog luka
- 3 češnja belog luka
- 3 paprike
- 3 paradajza
- 2 konzerve pečurki
- so, biber, malo peršuna
Priprema:
Crni luk iseći na režnjeve, a piletinu iseći na kocke ili tanje filete.
Sve zajedno staviti da se proprži na prethodno pripremljenom i zagrejanom ulju.
Dodati papriku, pržiti još malo pa dodati i paradajz.
Pržiti sve zajedno, te na kraju dodati pečurke iz konzerve i sitno iseckan beli luk (ako stavljate sveže pečurke njih morate dodati malo ranije da se prže).
Dodati so, biber i malo vegete, a na samom kraju dodati sitno iseckani peršun.
Dobijeni sataraš služiti sa krompir pireom ili rižotom.
Izvor:novine.ca
Nema komentara:
Objavi komentar