Jela sa piletinom i povrćem su tradicija iz razloga što se brzo pripremaju, što zbog cijene piletine a i bogatstva sa proteinima, još kad tome dodate fine zdrave masline, eto pravog zdravog i jeftinog obroka.

Potrebno:
-1,4 kg piletine
- 100 g slanine
- 400 g krompira
- 500 g blitve
- 2 glavice crnog luka
- 2 čena belog luka
- pola veze lista peršuna
- 100 g crnih maslina
- 1 dl suvog belog vina
- 4 kašike maslinovog ulja
- so i biber.
Priprema:
Ukoliko koristite čitavo pile tada pile očistite, isecite na komade i posolite.
Slaninu spustite na minut u ključalu vodu, pa ocedite.
U tiganju na dve kašike zagrejanog maslinovog ulja pržite luk i slaninu pet minuta.
Dodajte piletinu i propržite je sa svih strana, zatim nalijte vino, stavite peršun (ili neko drugo začinsko bilje po ukusu) i izgnječen beli luk. Poklopite i ostavite da se kuva pola sata.
Blitvu operite i stavite u ključalu vodu tri minuta, pa preručite u cediljku da se dobro ocedi.
U zasebnoj šerpi kuvajte 15 minuta oljušten krompir u slanoj vodi, pa ga izvadite i isecite na krupnije komade, zatim ga propržite na preostalom maslinovom ulju, dodajte blitvu i masline i dinstajte još 15 minuta.
Piletinu poslužite s prilogom dok je toplo, uz sezonsku salatu.
Dobar tek!
Izvor:novine.ca
Nema komentara:
Objavi komentar