petak, 14. kolovoza 2020.

Fina i ukusna piletina na mediteranski način koju ćete obožavati

 Jela sa piletinom i povrćem su tradicija iz razloga što se brzo pripremaju, što zbog cijene piletine a i bogatstva sa proteinima, još kad tome dodate fine zdrave masline, eto pravog zdravog i jeftinog obroka.


                                          Piletina s maslinama

Potrebno:

-1,4 kg piletine
- 100 g slanine
- 400 g krompira
- 500 g blitve
- 2 glavice crnog luka
- 2 čena belog luka
- pola veze lista peršuna
- 100 g crnih maslina
- 1 dl suvog belog vina
- 4 kašike maslinovog ulja
- so i biber.


Priprema:

Ukoliko koristite čitavo pile tada pile očistite, isecite na komade i posolite. 

Slaninu spustite na minut u ključalu vodu, pa ocedite. 

U tiganju na dve kašike zagrejanog maslinovog ulja pržite luk i slaninu pet minuta. 

Dodajte piletinu i propržite je sa svih strana, zatim nalijte vino, stavite peršun (ili neko drugo začinsko bilje po ukusu) i izgnječen beli luk. Poklopite i ostavite da se kuva pola sata.

Blitvu operite i stavite u ključalu vodu tri minuta, pa preručite u cediljku da se dobro ocedi. 

U zasebnoj šerpi kuvajte 15 minuta oljušten krompir u slanoj vodi, pa ga izvadite i isecite na krupnije komade, zatim ga propržite na preostalom maslinovom ulju, dodajte blitvu i masline i dinstajte još 15 minuta. 

Piletinu poslužite s prilogom dok je toplo, uz sezonsku salatu.

Dobar tek!

Izvor:novine.ca

Nema komentara:

Objavi komentar